Havas Okulu - Tekil Mesaj gösterimi - Korunma Duası Şart mı? İbadette Musallat Meselesi
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24.04.23, 20:05
ulucayto - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
☆ulucayto ulucayto isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Vefali

Etiketlendiği Mesaj: 223 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu

Alıntı:
selamet Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
cinler insanlardan evvel yaratılan kul sıfatında,iradesi ve sorumluluğu olan varlıklardır''ben cinleri ve insanları bana kulluk etsinler diye yarattım''
cinler de insanlar gibi cennet ve cehennem ehlidirler.
Cinler hayvan veya araç değildir,onlardan istifade etme yetkin yoktur(ayrıcalık verilen peygamberler hariç)iradelerine kem vurman kul hakkıdır veballidir.ve allah katında haklı olduklarında koruman kalkar,ateşini söndürürler.kısasa kıssas.
Ervaha tevekkül etmen ondan istifade etmek değil,ona dayanıp güvenmendir.bu da yeryüzünün halifesini aşağılayan,şeytanın iddiasını doğrulayan bir durumdur.
Müslüman dahi olsa cin ve insin tabiatı birbirine asidir.fahri kainat efendimiz tebliğ ve bir kaç örnek mevzu haricinde cinler alemine irtibat ve müdahalede bulunmamıştır.
Mesele dışardaki şeytan değildir.kişi içindeki şeytanı tanımlayıp dizginlemelidir.peygamber efendimiz kendi şeytanını müslüman ederek sünnetleriyle bize muhammedi bilinci hayatıyla göstermiştir.
Insanlara cinlerden korkun,allah a ibadet ederken aklınızın bir kenarında cinler olsun demek,onlardan yardım isteyin demek neye hizmet eder?
Bir savunmayı yazarken konunun kilit noktasını veririm,kişi kendi araştırır ve niyetine göre yolu bulur.tercih kişiye kalır...
Tevekkelu ya huddame! = iman gider kardeş neyin savunmasını yapıyorsun?
Konunun aşırı dışına çıkmışsın.konu içinde konu açmışsın.cin suresini okudun mu diye sormuşsun ben bilirim diyen yanılır ey güzel insan
daha önce yasin mucizesi adlı konuma bir yorum yapmıştın.bakış açını o zaman gördüm.
Dip not:cin suresiyle dost olursan,kişilerin niyet ve enerjilerinden haberdar olursun..cinlerin etkisiyle değil,rabbinin hikmetiyle..tavsiye ederim.

“hiç şüphesiz insanlardan bazıları, cinlere sığınırdı,onların azgınlığını arttırırdı.”

ve emin ol ki ahirette bu yazışmadan da sorumluyuz.cevap verirken rabbim dilimizi dolaştırmasın..selametle...
1-
"cinler hayvan veya araç değildir,onlardan istifade etme yetkin yoktur"
32﴿ Gökleri ve yeri yaratan, gökten su indirip onunla size rızık olarak türlü türlü ürünler çıkaran Allah’tır; izni ile denizde yüzüp gitmeleri için gemileri emrinize veren, nehirleri sizin için faydalı olacak şekilde yaratan O’dur.
﴾33﴿ Düzenli seyreden güneşi ve ayı sizin için yararlı kılan, gece ile gündüzü faydalanacağınız biçimde yaratan O’dur.

güneş ay gemi araçlar hayvanlar o bu şu yaratılanların en yücesi insan tüm bunları

kehf 7:Biz Yer yüzündeki şeyleri ona bir ziynet yaptık ki insanları imtihan edelim: hangisi daha güzel bir amel yapacak?

ayetine inanarak kullanması sorun değil cin olunca sorun?
cinlerden istifade etme hakkı yoktur dediniz ne ayet ne hadis kendi öz yorumunuz saygım var ama dayanağı olamayan şeye itibar etmemeyi tercih ederim....

2-
"iradelerine kem vurman kul hakkıdır veballidir"
burası tartışmaya açık kimi cin evliyaya biat eder ona yardım etmek ister kendi rızasıyla kimisi cini davet eder medet umar aynı ekmek alırken ekmekciden azuladığın gibi yada vuatan mahkemde yardım etmesini istediğin gibi gayet normal bir durum ben gözümde fakat zoraki müslim veya gayri müslim cinleri nefsani arzulara alet etmek için kulanmak haramdır AMA BU CİNLERE has değildir insanlarıda aynı şekilde kullanmak caiz değildir ve allahın yaratığı diğer nesnelerde bitkiler maddelerde dahildir boyle dersek daha geniş ve net bbir bakış acısı olur

3-"ervaha tevekkül etmen ondan istifade etmek değil,ona dayanıp güvenmendir.bu da yeryüzünün halifesini aşağılayan,şeytanın iddiasını doğrulayan bir durumdur.
müslüman dahi olsa cin ve insin tabiatı birbirine asidir.Fahri kainat efendimiz tebliğ ve bir kaç örnek mevzu haricinde cinler alemine irtibat ve müdahalede bulunmamıştır."

ervaha tevekül etmek medet ummak fln soz konusu cin olunca haram insan olunca helal mi? medet umarken sen insana taparcasına allah ın gücünü riadesini unutarak edince isterki allah dostu isterki kafir olsun nasıl şirk ise cindende istifade ederken bunu göz ardı edersen şirke düşersin ister müslim ister gayri müslim cin olsun

ki cinler hakkında cin suresi ayeti inmiş bir kısmı da mümin olmuş ken ve peygamber efendimiz in baız tebliğ hadiseleride olmuşken bunları yok saymak da baya ilginç

4-"insanlara cinlerden korkun,Allah a ibadet ederken aklınızın bir kenarında cinler olsun demek,onlardan yardım isteyin demek neye hizmet eder?"
ibadet ederken cinleri aklında tut diyen kim
yardım istemenin üsülünü yukarda zaten yazdım usulden şaşan şirke girer üsüle uyan hayrlı işlere boş yere yaratılmamış olan bir ... şeyi kullanmış olurki zaten onlarında ayratılmalarında ayetede belirtildiği üzere itifade edebilmekdir

5-"kast ettiğin kitleyi azçok biliyorum ama başka bir kitleyede ucu dokunuyor"
"TEVEKKELU YA HUDDAME! = iman gider kardeş neyin savunmasını yapıyorsun?"

benim bahsettiğim kitle hüddam gücüne kudretine iman edip ilah edinenler değil allahdan gayrisinni gücüne kudretine iman etmeyen takva sahibi yardı msever allah dostlardır enerji alemi nde kitleler var çeşit çeşit hepsini savunmuyorum dikkat edersen

6-"Konunun aşırı dışına çıkmışsın.Konu içinde konu açmışsın.Cin suresini okudun mu diye sormuşsun ben bilirim diyen yanılır Ey güzel insan"
ben bilirim diyen yanılır ama şunu yapan ın buyu gider onu diyenin hadi ordan diyin diyen bilmişlik sen yapmadınmı en başta?

7-bakış açım sabit son konumu okursan belki ilgini çekebilir sabit olan şey değişmez demiyorum varsa kaynak delil mantıklı bir yorum elbete dinler sabit olan şeyi de değiştirirm rabbim nasip ederse

8-ahirete bu yazışmadan da sorumluyuz elbette zaten gayem o dür ki hak yolunda hakla hizmet etmek yoksa ben kimim ki? araştırma yapan cahil sitede gezen bir gencim

9-VE SADETE GELELİM yazımı okduuysan basit bir soru sordum kanıtlarıyla
okduysan cin suresini bilirsin

1- şeytanlar sadece cinlerden değil
2-cinlerinde mümin olanları var
3-mümin müminin kardeşidir sahih hadisini de gördün
"Müslüman, Müslümanın kardeşidir. Ona zulmetmez, haksızlık yapmaz, onu düşmana teslim etmez. Müslüman kardeşinin ihtiyacını gideren kimsenin Allah da ihtiyacını giderir. Kim bir Müslümandan bir sıkıntıyı giderirse, Allah Teâlâ o kimsenin kıyamet günündeki sıkıntılarından birini giderir. Kim bir Müslümanın ayıp ve kusurunu örterse, Allah Teâlâ da o kimsenin ayıp ve kusurunu örter."

bu hadisten yola çıara mümin cinlerle irtibata girmeyi ZORla değil kendi rızaları dahilinde tabi olanlar ilede musallat kapmış olan lara manevi rahatsızlıkları olana islami kaidelerden şaşmaycak şekilde yardımlaşmak ittifak etmek neresi caiz değil farkındaysan mümin cin e tevvekül edilmez mümin olanlarla allah razı geleceği şekilde ayete geçtiği üzere hak ın rızası için halka hizmet edilir

Alıntı:
Selamet Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
cinler insanlardan evvel yaratılan kul sıfatında,iradesi ve sorumluluğu olan varlıklardır''ben cinleri ve insanları bana kulluk etsinler diye yarattım''
cinler de insanlar gibi cennet ve cehennem ehlidirler.
cinler hayvan veya araç değildir,onlardan istifade etme yetkin yoktur(ayrıcalık verilen peygamberler hariç)iradelerine kem vurman kul hakkıdır veballidir.Ve Allah katında haklı olduklarında koruman kalkar,ateşini söndürürler.Kısasa kıssas.
ervaha tevekkül etmen ondan istifade etmek değil,ona dayanıp güvenmendir.bu da yeryüzünün halifesini aşağılayan,şeytanın iddiasını doğrulayan bir durumdur.
müslüman dahi olsa cin ve insin tabiatı birbirine asidir.Fahri kainat efendimiz tebliğ ve bir kaç örnek mevzu haricinde cinler alemine irtibat ve müdahalede bulunmamıştır.
Mesele dışardaki şeytan değildir.Kişi içindeki şeytanı tanımlayıp dizginlemelidir.Peygamber efendimiz kendi şeytanını müslüman ederek sünnetleriyle bize Muhammedi bilinci hayatıyla göstermiştir.
insanlara cinlerden korkun,Allah a ibadet ederken aklınızın bir kenarında cinler olsun demek,onlardan yardım isteyin demek neye hizmet eder?
bir savunmayı yazarken konunun kilit noktasını veririm,kişi kendi araştırır ve niyetine göre yolu bulur.Tercih kişiye kalır...
TEVEKKELU YA HUDDAME! = iman gider kardeş neyin savunmasını yapıyorsun?
Konunun aşırı dışına çıkmışsın.Konu içinde konu açmışsın.Cin suresini okudun mu diye sormuşsun ben bilirim diyen yanılır Ey güzel insan
Daha önce Yasin Mucizesi adlı konuma bir yorum yapmıştın.Bakış açını o zaman gördüm.
Dip Not:cin suresiyle dost olursan,kişilerin niyet ve enerjilerinden haberdar olursun..Cinlerin etkisiyle değil,Rabbinin hikmetiyle..tavsiye ederim.

“Hiç şüphesiz insanlardan bazıları, cinlere sığınırdı,onların azgınlığını arttırırdı.”

Ve emin ol ki ahirette bu yazışmadan da sorumluyuz.Cevap verirken Rabbim dilimizi dolaştırmasın..selametle...
"Dip Not:cin suresiyle dost olursan,kişilerin niyet ve enerjilerinden haberdar olursun..Cinlerin etkisiyle değil,Rabbinin hikmetiyle..tavsiye ederim.
"
Dip not: evet surelerin faziletleri havassları birçoğ sır var hepsi cinlerle olur gibi bir kaide de yok elbette rabbimin lütf etmesiyle keşfi esrar da olur nice sırlar ayanda olur yani "cinlerden ibaret gibi bir düşüncede değilim enerji aleminin"

- Kul ne der Mevla ne der acep

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147