Her Kim sıkıntıda İse
Canın sıkıldığı zamanlar, birine şikayet etme..
Şu duayı tekrar et:
رَبِّ اَِنّىِ مَسَّنِىَ الضُّرُّ وَاَنْتَ اَرْحَالرَّاحِمِينَ
"Rabbi inni messeniyeddurru ve ente erhamurrahimin"
"Ey Rabbim! Bana gerçekten zarar dokundu.
Sen ise merhametlilerin en merhametlisisin."
Her kim sıkıntıda ise;
Eyyub aleyhisselam’ın duası:“Rabbi inni messeniyeddurru ve ente erhamurrahimin”
Ayette; “..O’nun duasını kabul ettik; kendisinde dert ve sıkıntı olarak ne varsa giderdik ve ona aile efradını, ayrıca bunlarla birlikte bir mislini daha verdik.”Buyrulmuş..
Yûnus aleyhisselam’ın duası;
“Lâilâhe illâ Ente subhânek innî küntü minezzâlimîn”
Ayette; “Bunun üzerine onun duasını kabul ettik ve onu kederden kurtardık. İşte biz müminleri böyle kurtarırız.” Buyrulmuş.
Her kim sıkıntıda ise, bu iki ayeti çokça okusun, dertlere derman, kapıların açılmasına vesiledir. Hem de Rabbimiz tarafından garantili wink ifade simgesi
Enbiya suresi 83. 84. 87. 88. Ayetler:
Eyyub'u da (an). Hani Rabbine: "Başıma bu dert geldi. Sen, merhametlilerin en merhametlisisin" diye niyaz etmişti. Bunun üzerine biz, tarafımızdan bir rahmet ve kulluk edenler için bir hatıra olmak üzere onun duasını kabul ettik; kendisinde dert ve sıkıntı olarak ne varsa giderdik ve ona aile efradını, ayrıca bunlarla birlikte bir mislini daha verdik.
Zünnûn'u da (Yunus'u da zikret). O öfkeli bir halde geçip gitmişti; bizim kendisini asla sıkıştırmayacağımızı zannetmişti. Nihayet karanlıklar içinde: "Senden başka hiçbir tanrı yoktur. Seni tenzih ederim. Gerçekten ben zalimlerden oldum!" diye niyaz etti. Bunun üzerine onun duasını kabul ettik ve onu kederden kurtardık. İşte biz müminleri böyle kurtarırız.
|