[QUOTE=ulucayto;535943][QUOTE=imas;535942][QUOTE=ulucayto;535938]
Alıntı:
imas Nickli Üyeden Alıntı
ben türkiye rusyayı yunanistanda çalışdım gemcilikle sektöründe olduğum için
şeriatla adam akılı yonetilen bir ülkeyimi sayıyorsunuz bana kaç yıllık tarihiyle nasıl şartlarda şeriatla yonetilen bir ülkeymiş moritany ve afrika nın çoğu ülkelerı fransve ingiliz sömrügesinde çoğu şeyi bu ülkelerin şirektlerinde halen yer altı üstü kaynakları fransız ingiliz şirketlerine bağlı işlenen para biriminden dillerine kadar ülkelerimi örnek veriyorsunuz
yalan konuşmayayım ordaki din özgürlüğü hakkında bilgim yok toplumunuda bilmem 1nci 2 nci dünya savaşı hakkında bilgim var
namazın farzlarımı?
cuma namazını farzlarımı ?
cemaatle kılınan namazın farzlarımı?
cuma namazıda mescid de yani toplulukla(cemmaatle) kılınan imamın arkasında durulan bir namaz subhanekeyi okur sonra imam okur ve imama uyarız yani burda herşeyimi açıklamayı istiyorsunuz?
Hanefi mezhebine göre, okuyuş ister gizli / sessiz, ister açık / sesli yapılsın, her türlü namazda imamın okuması cemaat adına yeterlidir. Cemaat, sadece "Sübhaneke" duasını okur, bundan sonra susup imamın okuyuşunu dinler, imamın gizli okuduğu yerlerde ise susar. Hanefiler bu konuda, kimileri fatiha sureside okunur der içinden
İmam, uyulmak için vardır. Öyleyse, o tekbir alınca, siz de tekbir alın. O okuyunca, siz susun." (Buhari, salat, 18; Ebu Davud, salat, 68, 175)
|
yahu babayigit her lafa laf yetistirmeye calisiyorsun,bildigin bilmedigin her konuda fikir beyan ediyorsun yapma böyle,internetten okudugun ile ulkelerin nasil yönetildigi konudunda fikrini soyleme....
ben cumanin nasil kilindigini sormadim ben 40 yil cuma namazina gittim bana cumayi ögtetme...
ben sana cuma namazinin sartlarini soruyorum sen ne anlatiyorsun