[QUOTE=imas;535942][QUOTE=ulucayto;535938][QUOTE=imas;535935]
Alıntı:
ulucayto Nickli Üyeden Alıntı
hala şeriatla hic alakadi olmayan ülkeleri soyluyorsun,bu kafaylada cuma namazina hükm veriyorsun....
orta batı afrikada bir ülkesi,Moritanya adini hic duydun mu? beyaz adami kuran okurken gorenlerin agladigi ülke,ben gördüm cunku gecen sene gittim moritanya ve mali ye,simdi ayni sisteme dogru giden Afganistan....
senin dediklerin boş laflar
simdi buraya bir yaz bakalim cuma namazinin şartlarini gorelim
ama
ilk mesajda yazdigin gibi sahih olmayan senedi belirsiz hadisleri yazma...
|
ve ayete geçtiği üzre cuma günü namaza gitmek farz
ve peygamberimizin mescid ile namaz kılışı
çoğu zaman imam olması cemmate
cemmatle namaz kılamya yönelik hadislere bakınca bu hükümü kabul etmemek ilginçtir ve zaten zayıf hadisler değil ozellikle cuma namaz kılmaya yonelik
“Cuma namazına gitmek, ergenlik çağına ulaşmış her müslüman erkeğe farzdır"
Ebû Dâvûd, Tahâret, 130; Beyhakî, es-Sünenü’l-Kübrâ, III, 245-246)
Nesâî, "es-Sünenü’l-kübrâ" adlı hacimli eserinden daha sahih kabul ettiği hadisleri seçerek "el-Müctebâ" (es-Sünen) adını verdiği eserini meydana getirmiştir.
bu hadisden de anlaşılır öğle namazı sabah ile akşam akşam ile sabah olan belirsiz bir namaza değil
cuma diye nitelendiren öğle namazına vurgu yapılmışdır hem islam alimleri demezmiydi siz neden camide cemaatle kılıyorsunuz bu caiz değlidir diye ve halen diyorum cuma namazı şu durumda olan ülkede kii kişilerina rkasında kılınmaz diyen bir kaynak varmı bir çok kaynak kılaya yöneltirken sizin savunduğunuz faiz yiyenin arkasından kılınmaza dair hiçbir fetva fikir ayrılığını ben göremiyorum...
benim dediklerimin çoğu boş cahilikle dolu laflar o yüzden siz bildiğinizle bende bildiğimle amel edeyim demedimi diğer mesajda ?