[QUOTE=imas;535921][QUOTE=ulucayto;535903][QUOTE=imas;535886]
Alıntı:
ulucayto Nickli Üyeden Alıntı
İbn Mâce bu hadisin senedinde bulunan Ali b. Zeyd ve Abdullah b. Muhammed el-Adevî sebebiyle isnâdı zayıf sayar. (bk. İbn Mace, a.y.)
Heysemî ise, hadisin bir benzerini daha naklettikten sonra şöyle der: Bu hadisi Taberanî, el-Evsat'ında nakletmiştir. Oradaki senedde Musa b. Atıyye el-Bâhilî vardır. O'nun biyografisini bulamadım. Geri kalan râviler güvenilir. (Mecmau'z-Zevâid, 2/169, 170)
velevki dogru olsa bile bu sözler islami sistem icin gecerli
iliklerine kadar faize batmis faizin gitmedigi ev kalmamis bir sistemde bu dediklerin gecerli degil,cunku faizle uğraşanlar Allaha savas acmislardir
öyle internetten bir hadis alarak bu iş çözülmüyor...
bu sistem vahsi kapitalizmin sistemi yani tagut sistemi,laiklik devletin temel vazgecilmezi, laik olan laikligi kabul eden kisi dinden cikar ki bu ulkenin en büyük makami laikligin vazgecilmez oldugunu soyluyor
arkasinda namaz kildigin kişi memuriyeti kabul ettigi anda bu şartlari kabul etmis oluyor.
enflasyon miktari kadar faiz alip yemek caizdir diyen bir adam,su anki yöneticilerin danişmani durumunda
|
iyi güzel hoş dersinizde arabistana katara mı gidelim burda doğduk imkanlarımız da belli bir yere kadar zaten laik demokratik devletlerin çatısı altında dünya nın çok büyük çoğunluğu devletin diğer dinler ayırdığı fondan yararlanmak helal olmuyormu helal olmuyan bu şeyi istifade etmekde harama mı surukluyor bu konu hakkında fetva verebilicek düzeyde kim var?
kim hangi mezhep islam alimi bu dediğiniz destekliyor ülkenizde bu şartlar dahilidne ise size bu durumlar caizdir muafdır tarzında sizde yorum yürüterek kararınız verdiniz hadisler dahilinde bende misal devlet memuru kurban kesmesinmi o parada faiz var?
şuanki hangi iş de faizin bulaşmadığı bir sektör var müminler napıcak bu kadar kişi allaha savaşmı açmış oluyor sizin gözünüzde?
ben inanıyorumki elinden geldiğince öğrenip araştırıp hayatını islamiyet egöre uyanların allaha savaş açmadığına yinede görüşlerinize saygım var size kalmış bu konularda nasıl amel etmek isterseniiz
ve bilakis allah zor durumlarda kuranda verdiği hükümler belli aç kalırsan domuzu alkölü helal olması olmeycek kadar yiyerek
ve zor durumlarında boyle kapanması
ameliyat olunca sürülen alkol narkoz morfin uyuşturucu ağrı kesicisi vs.
bu ve dünyanında diğer ülkelerinde ki müslümanlarda emeklerini çalışarak ödemesini alın teriyle alanlarda var yöneticisi faiz yiyor diye adam dürüstçe haram olmayan yontemlerle kazandığı parayı yemesi haram mı oluyor?
ben buna karar veremem kendi fikrimle araştırmalarımla hareket etmeyi tercih ederim bilakis diyanet başkanında benim gözümde bir kıymeti yok