Alıntı:
Arma Nickli Üyeden Alıntı
ChatGP, OpenAI tarafından geliştirilen, yapay zekaya dayalı bir sohbet robotudur. Robot, kendisine sorduğunuz soruları karşınızda bir insan varmış gibi cevaplayabiliyor. Ayrıca, ChatGPT hangi dilde yazdığınızı anlayabiliyor, sizin için açıklayıcı yazılar oluşturabiliyor, farklı programlama dillerinde programlar yazabiliyor ve hataları dahi ayıklayabiliyor.
ChatGPT, internet üzerinden öğrendiği bilgileri derleyip tatmin edici cevaplar verebiliyor. Bunlar aslında Google arama motoru üzerinden de erişilebilen cevaplar. Aralarındaki fark ise Google aranan konu ile ilgili tüm seçenekleri yani birbirinden farklı kaynakları kullanıcıya sunarken, ChatGPT bir dizi tahminde bulunarak ulaştığı tek bir cevabı çok daha hızlı bir şekilde kullanıcıya sunuyor. Tabii ki soruları cevaplarken kaynak belirtmiyor. İnternetteki bilgilerle eğitilen ChatGPT, cümleleri kelime kelime oluşturuyor ve her bir kelimeden sonra gelmesi gereken en muhtemel ifadeyi seçerek ilerliyor.
ChatGPT zaman zaman yanlış bilgiler de verebiliyor. Bunun sebebi de sohbet robotunun bilgileri internet üzerinden derlemesi.
ChatGPT’nin gelecekte farklı amaçlar için de kullanılması öngörülüyor. Bu teknolojinin günlük yaşamda nerelerde karşımıza çıkacağını ve bizleri nasıl etkileyeceğini ilerleyen zamanlarda hep birlikte göreceğiz.
|
Psikolojik konularda danıştım ona. Yönlendirmeleri pek iç açıcı değildi. Yanılttı beni. Ve her nasihatın sonunda terapiyi tavsiye ediyor. Küstüm ona. 😇 Google’ın ayrıştırılmış sürümü gibi bir program olarak algıladım. Hazır bilgi yani. Ortalama yanıt ve bilgilerin en favorisini belirleyip, sunuyor. Otomatik olarak verileri, bilgileri süzüyor. Psikolojik danışman olarak pek tavsiye etmiyorum ama diğer konularda zehir gibi çalışıyor.