Alıntı:
Han349 Nickli Üyeden Alıntı
Duruma göre değişir..Paranın açabileceği kapıları düşünürsek kibiri ve üstten bakma duygusunu da getireceği de aşikardır para güç demektir sen kendinden eminsen iste tabiiki ( bu gücü herkes taşıyamaz)
Ama maddi problemi olmayan ve çok zengin olan insanların genel de ciddi bir problemi oluyor o da bundan sonra ne için savaşıcam boşluk hissi her şeye sahibim napıcam bir sonraki planım ne? oluyor Malı mülkü parası çok olanın hesabı da zordur kardeşim
Unutma ki cennete en son girecek olan peygamber Hz Süleymandır neden diye hiç düşündün mü?
|
Han kardeşim öncelikle sana bi abi tavsiyesi vereyim,düşünmen gereken şeyleri kuranı baz al,gerçekliği belli olmayan muhtemelen uydurma şeyler üzerine kafa yorma ,Hz Süleyman’ın en son cennete gireceğine dair Allah’ın kelamı yok,o yüzden düşünmeye gerek duymuyorum.Diğer bir konu dediğin gibi zenginlerde yok ne için savaşacam yok herşeye sahibim durumu yok genelinde,en azından benim yakın tanıdıklarımı söylüyorum,bu da senin uydurman.Kurtulun şu zihniyetinizden müslamana herşeyin en kötüsünü yakıştırıyorsunuz,fakir ol hasta ol savaş vs vs.Allah bu nimetleri müslamanlar içinde yaratmıştır,ama hep en kötüye alıştırmışlar işte.Bir müslüman helal dairesinde zenginde olabilir refahta yaşayabilir huzurlu da olabilir sağlıklıda olabilir,korkmayın bunlara layıktır bir müslüman,muaviyenin dayattığı zihniyetten kurtulmaya bak biran önce