Alıntı:
La Tahzen12 Nickli Üyeden Alıntı
Abi kaza namazında git güller yaşıyorum safi yım kılınması mecbur yani genelde sünnet değil kaza kılıyoruz. Ama Namaz vaktinde değerli vakitte namazda değerli bu vehhabi görüşü. Öyle dinlediğim bi hoca anlatıyordu. Düşününce bende. Şimdi. Namaz öncelikle Allah in kula kul için verilmiş olan farz bunun Allah a değil kula faydası var öncelikle namaz Allah a beden ile tapinmaktir. Kalp ve beden ile tapinmaktir günde 5 vakit tapiniyorsun. Geçmişte farkında değildim tapmadin yani böyle bakıyorum. Nefs bunalir sıkılır vede kafama yatmıyor mesheplerin dini boldugunu bile bazan düşünüyorum. Allah im seni sevenlerden in diyip tevekkül ediyorum keza kaza namazında bu gorusteyim yinede kılıyorum çünkü zararı yok bana ama gerekliliğinin olmadığını. Bundan sorguya bile belki çekilmeyecek düşünüyorum yani böyle yinede tevekkül bilmediğin anlayamadigin konularda tevekkül edeceksin kaza namazı gerçekten insanı miskin yapıyor yani atıyorum çocuğa bak veya o vakitte naamaza yer olmasın Amman kaza yaparım diyebiliyor bu gevşekliği göstere biliyor insan yani böyle. Düşüncelerim mantıksız değil olası yanlış sam Allah affetsin.
|
duyduğum bir hoca vardı hak verdim
mezheplerin bazen dini böldüğünü düşünüyorum
sen kuranı nasıl öğrenebilirsin yine ayetlerde gözetiği üzere resule biat ederek
resule nasıl biat edersin sünnetleri uyguluyarak
sünnetleri kimler bize aktarıyor sahabeler
bu sahabeler kuranı ezberleyip ortaklaşarak cüz haline getirilmesine vesile olan mubarekler de var içinde şimdi düşünelim ayetle hadisle ve mantıken kaza namazları farzken heleki 4 mezhep bile ortak fikirde iken farklı bir harreket uymak doğrumu yanlışmı işte burası nı dikkat etmek lazım