Alıntı:
Safrali Nickli Üyeden Alıntı
Değerli kardeşlerim, yine bu sitede gezerken bir kardeşim riyazetsiz evliya olunmaz diye yazmışt. Allah razı olsun. Evet gerçekten de evliya olmak isteyenler (aday adayları :-) ) duyduğumu söylüyorum, 1) Abdestsiz dolaşmayacak, 2) pazartesi ,perşembe oruça devam edecek..3) vucut oruca alışınca bu süre uzaması gerekiyor. Karpuz olduğunu bilmezmiş derler, insanın olgunlaştığını nasıl anlayacak? tabi ki aday adayının iki kaşının arasına küçük dokunuşlarla..Yaşadığı olağanüstü haller, görüntüler zaten bu dönemde sanki başınızda bir takke, sırtınızda da bir yelek varmış gibi hissedeceksiniz..Bu işin daha düzgün olması için iyi bir şeyhe ihtiyacınız var ki, sizin Allah ulaşmanızda, maneviyatta yol almanızda size katkı sağlasın. Bu sitenin de çok faydasını gördüm. Kesinlikle abdestsiz dolaşmıyoruz, namazları kılıyoruz , her namazdan sonra da 2 rekaat hacet namazı kılalım, Allahın rizasını kazanmak için. Şu fakire de dua buyrun..
|
Riyazetsiz evliya olunur mu bilemem ama hesapla, niyetle evliya olunacağını hiç sanmıyorum. "Dur ben bi riyazete gireyim, niyet ettim evliya olmaya," düşüncesinin "Şu kadar zikre bu kadar dilek kabul olur mu?" hesabından çok farkı yok.
Evliya olmayı bir kenara bırakırsak -herkes evde yan gelmiyor, kimisinin patronu namaza bile izin vermiyor- en azından sabah evden namaz abdestiyle çıkmaya, dışarıdayken abdestli dolaşmaya çalışırsak, bir de borcumuz varsa ve kılmıyorsak acilen kaza namazlarına başlarsak -1 günde 1 günlük bile kılsanız kardır, 15 dakikanızı günde hangi boş işe ayırmadığınızı düşünün- zaten fikrimiz de bir yola girecektir.
Eheh tebliğci gibi oldum ama millet artık evliya görmeye niyetlenmeyi de bıraktı niyetle evliya olmaya soyundu. Gözümü nasıl açarım, kulağımı nasıl yırtarım, göğe nasıl yükselirim, cine nasıl binerim diye ağaca çıkıyoruz da acaba farzdan borcum var mıdır diye düşünmüyoruz.