Bu konu çok ayrıntılı, tartışmaya açık, bazı hocaların dahi birbiriyle zıt düştüğü, herkesin fikirlerinin farklı olduğu, söylemesi uygun olur mu bilmem ama bazen de bazılarının işine geldiği şekilde yorumladığı bir konu yani baya uzun mevzular.
Kendi yorumuma gelirsem Allah'a dua etmek, mis gibi yasin okumak besmele tertipleri faziletlerinden yararlanmak surelerle ayetlerle dua etmek, salavat çekerek Peygamberimizi tevasül ederek dua etmekte bir sakınca yok. Bazen bazı şeyler için de vesile gerekir diye düşünüyorum. Celpten celbe de değişebilir bir şey diyemem ama bazıları içimi ürpertiyor. Özellikle bazı materyallerle kan, tüy ve daha nice şeyler bana biraz uzak kalıyor. Bir kızı celb için gayrimüslim varlık gönderilmesi bana uzak kalıyor. Hele de başında besmele çekilmeden edilenler. Bu duayla, esmalarla, surelerle ayetlerle istemek daha uygun bence.
Mesela bir kişi masada bir para gördü onu görür görmez alıp çalarsa o haram olur, ama bekleseydi iki dakikaya o para ona verilecekti. O para zaten onun olacaktı. Para aynı para ama helal ya da haram seçimi farklı oldu.
Mesela bir kişi bir kız sevdi. Kızı elde etmek için tasvip edilmeyen celblerden büyülerden yaptı kızı elde etti. Ancak zaten dua etseydi de kızı yine aynı tarihte elde edecekti o kız ezelde ona yazılmıştı zaten.
Dua etmekte nasiptir. Sana verileceği için o duayı edebiliyorsundur. Bu yüzden istemek nail olmak demektir denir. Ben istedim oldu değil Allah sana vermek istediği için dua ettirdi.
Özetle belki beni eleştirenler olacaktır onlara bir şey yazmayacağım ama ben hoca falan da değilim havas öğrencisi de değilim sadece müslümanım kendi görüşlerim bunlar herkesin doğrusu farklı olabilir. Ben büyüye de özellikle belirttiğim materyallere sahip olan celblere, gayrimüslim varlıklardan yardım almaya karşıyım. Zaten senin olan sana gelecektir. Senin olmayan da sana gelse bile elbet gidecektir. Bazıları da bu sözden sonra oturup bekleyim düşüncesine girmesin senin o an o duayı edeceğin için o sana gelecek diye düşünün. Allah herkesin kalbine göre versin.
.
|