Alıntı:
Why Nickli Üyeden Alıntı
Ya yerin sandığın gibi çıkmazsa, herşeyi bilmek çok da iyi gelmeyebilir.
Biriktirdiğin bir para gibi düşün saydıkça bereketi kaçar derler ya, Elinde bir kaç tane bozuk para ile gidip bakkal amca buna ne eder ? diyen çocuk misali, teslim olup O'nun rahmetine bırakmak en güzeli. Çünkü bizim bozuk amelleriz, tövbeye muhtaç tövbelerimiz ile satın alabileceğimiz hiç birşey yok, O'nun rahmeti olmazsa eğer.
Peygamber efendimiz Sav şöyle buyurdu; Unutmayın ki sizden hiç kimseye yaptığı amel, cenneti kazandırmayacaktır" buyurdu.
"Sen de mi (amelinle cennete gidemiyeceksin) ey Allah'ın Resûlü?" dediler. "Evet, ben de." dedi.
"Allah affı ve rahmeti ile muâmele etmezse ben de!"
Kalan zamanı bilmen de en basiti kanser var günümüzde doktorlar bir ömür söylüyor ortalama, yakınlarımdan gidenler oldu. Hiç görmedim halini değiştireni, zaten bir gün öleceğimizi bilerek yaşıyoruz onu bilerek ibadet ediyor yada günahlara dalmıyormuyuz.Hangi gün öleceğimizden ziyade imanla ölmeyi dilerdim ben olsam.
Herşeyin hayırlısı isteyelim yine de, Rabbim kelimeyi şahadet ile çene kapamayı nasip eylesin bizlere ve tüm Ümmeti Muhammede inşaAllah
|
güzel örneklendirmişsin.yazında ''tribünlere oynamayalım''gibisinden bir uyarın olmuş.ben de direkt aklıma geleni söyledim.''imanlı ölmeyi istemek'' de tribünlere oynamaktır.çünkü elimizde olan hayatı zaten tüketiyoruz.ne kadar ömrümüz var hiçbirimiz bilemeyiz.ama yerimizi görebilmek akıllı insan için teşvik edici olabilir diye düşünüyorum.tabii bu sefer de sınavın bir anlamı kalmazdı.Allah hepimize merhamet etsin.güzel bir konu içeriği açmışsın.aslında bu tip içerikler insanın kendine güzel yoklamalar çektiriyor.