15.03.23, 17:45
|
|
Bilgili Üye
|
|
Etiketlendiği Mesaj: 3556 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
|
|
Alıntı:
Barfi Nickli Üyeden Alıntı
merhaba arkadaslar
asagıda görüğünüz esmaların karsılığını bulamıyorum.Mesela zekiyyu ,şakir (bunu şekur olabilir diye düşündüm ama emin değilim) bide sabit bu üç esmanın karsılığını bulamadım.Çok fazla bilgim yok bu konularda belki farklı yazılıyodur ben anlamamısımdır.
Pazartesinin harfi “şın” dır. O günün esma-yı hüsnası “Şakir” adıdır. Pazartesinin ruhani vazifelisinin adı “Cebrail Aleyhisselam”dır.Salı gününün harfi “ze”dir. Esma-yı hüsnası “Zekiyyu”dur. Ruhanisinin adı “Semsemail Aleyhisselam”dır. Çarşambanın harfi “zı”dır. Esması “Zahir”dir. Ruhanisi “Mikail Aleyhisselam”dır. Perşembe gününün harfi “se”dir. Esması “Sabit”tir. Ruhanisi “Sarfiyail Aleyhisselam”dır. Cuma gününün harfi “cim”dir. Esması “Cebbar”dır. Ruhanisi “Anyail Aleyhisselam”dır. Cumartesinin harfi “fe”dir. Esması “Fatır”dır. Diğer günlerdeki butün ruhaniler bu güne tasarruf ederler, özel bir ruhani adı yoktur. Pazar gününün harfi “hı”dır. Bu günün özel bir duası vardır. Ruhanisi “Rukıyail Aleyhisselam”dır. Haftanın yedi günü için öngörülen harflerin yedi adet olması, bu harflerin Fatiha Süresinde geçmemesi ism-i azamın yedi sayısının sırrını kapsaması ve belirtilen yedi harfin tamamının En,am Suresinde geçmesi oldukça düşündürücüdür…
|
zekiyy 21
sekur 526
sabit 903