Alıntı:
Nocturne Nickli Üyeden Alıntı
Bu gün bir haberde, doğum sancısı başlayan anne köpeğin arka ayaklarından sıkı sıkı bağlanarak, yavruların içinde ölmesi ile, anne köpeğin de öldüğü bir fotoğrafa denk geldim.
Sahile indim, hafif güneşi görmüş küpeli köpekler, kumlarda güneşleniyordu.
Etrafta dünyanın Halife’si insan görünümlü Beşer’ler azdı, azdık. Rahattılar.
Tek bir dileğim olsa, bir canlıya eziyet eden insanın, o acıyı , işlediği kötülüğün hemen arkasından hissetmesini isterdim.
Acıdan nasıl zevk alıyor ise, kendi hissedince aynı duyguda kalabilecek mi?
Yazın eziyetle çalıştırdığı katırları, kışın beslememek için, soğukta donarak ölmeleri için dışarı atan insanların Boğaz’ından o rızkın geçmemesini dilerdim.
Kıyamet kopacak, deprem olacak , öleceğim diye ödü patlayan insanoğlunun, bir misafirhane de yaşadığını hatırlaması ve uykudan uyanması ne güzel olurdu.
Ben kötü değilim, sen kötü değilsin de kim kötü? Ya susan?
|
Kardeşlere bu örnekleri bende aha bu kimselerle birlikte haşr olacaksınız.Ardından bu işte bir yanlışlık var ben kedi kesmedim, köpek öldürmedim benim bunlarla bir arada ne işim var diyeceksin ? Onlar da iman ediyordu ama namaz kılmıyorlardı derlerse.Aynısınız, günahlarınız farklı sadece. Kendini bu kimselerle bir arada bulunmaya layık görmüyorsun madem neden Namaz kılmıyorsun ? Şerden hayır doğabiliyor böylelikle Allah da dilerse.Hem Cehennem olmasa, Cennetin kadri bilinmez. Hastalık olmasa,sağlığın. Açlık olmasa, tokluğun. Kötülük olmasa da, iyiliğin kadri bilinmezdi.Bu nefisleri öldür Allahım, imtihan son bulsun gibi bir istek olurdu. Anında olmasa da bir şekilde Allah cezalarını veriyor zaten. Uyanma demişken, uyanış başladı kardeşim Allaha hamdolsun.Görelim Mevlam neyler, neylerse güzel eyler.