Alıntı:
Why Nickli Üyeden Alıntı
Hayır, yanlış anlama beni senin imanını itikadını ölçecek değilim kardeşim. Muza tapacak halin yok ya. Fakat İbadetler, zikirler, sende bir şeyleri mutlak olarak değiştirir. Olayı yine havas mevzuuna bağlama. Zikir çekince acayiplikler yaşamak gibi de düşünme. Teslimiyet artar, aşk artar, muhabbet artar, göz yaşı artar, bırak birşey istemeyi kendi namına hiç birşeye layık olmadığın bir halde hissedersin. Öyle seversin sadece seversin. Verse de seversin vermese de seversin. Dua dan murad arzu ettiğinin gerçekleşmesi falan da olmaz, onunla iletişimde olmanın hazzı yeter bir yerden sonra nasip olursa.İmanın dereceleri var bir araştır. Taklidi iman ile başlıyor teee hakkal yakinlere kadar uzayan bir tekamül süreci var. Bu ilerleyiş nispeti sendeki şüphenin şekin kaybolup teslimiyetin artmasına da sebep oluyor.Çok bildiğimizden değil de işte maksat muhabbet olsun. Sen de bana akıl verme hacı, vereceksen bana para ver diyen dertli modundasın şimdi. Ne desek boş.Senin için dünyan ve ahiretin adına hayırlı mı bu ilim en azından bir istihare bari yapsaydın be kardeşim. Gecen hayır olsun
|
Okuduğum kitaplarin haddi hesabi yok gittigim her şehirde sahaflari dolasip kitap toplamaya çalışıyorum. Nefsin mertebelerini de bilirim seyri suluku da ama bilmek yetmiyor hissiyat lazim. Bende duygulari yüzeysel yasayan bir insanim benimde eksim bu oluyor. Hayatin zorluklari karsisinda umursamaz olmaya calisirken baska seyleri de umursamaz olduk farkinda olmadan. Sert görünmeye ezilmemeye calistikca gercek sert olduk duvar gibiyiz sinegin üstümüze kondugunu hissetmiyoruz bizi anca balyoz paklar..