Alıntı:
Deadsoul Nickli Üyeden Alıntı
Allahin ayetinden bir sey gelmezde benim nefsim biraz kabarik tevekkulde zorlaniyorum bunun icin bir tavsiyeniz varmi
|
Merhaba. Benimde senden farkım var mı Allah bilir. Dili zikret diyenlerinde zikredenlerinde zikrinin samimiyetini Allah bilir. Biz eksiğiz tabi ama zikirle takva oluyor. Üstünlük takvada ise kalbinin bir anlık samimiyeti bile her şeyi değiştirir. Önce aciziyetimizi kabul edelim. Nefsimize yenik olduğumuzu. Ne güzel söylemişsin. Sonra hayırlısıyla oldur diyelim. Öyle ya bazen olması hayırlı değildir. Lakin olmayacakları da olduran rabbim al istediğini verdim diyerek musibet vermesin. Daha iyisini biliyor gibi talep etmeyelim. Allah annenden ya da senden daha az merhametli olamaz. Bunu bil buradan yola çık. ❤️ Bazen öyle bir üslüpla yazıyorlar ki azar eder gibi. Kalpleri yalnız Allah bilir. Diyor ya bir ayette onlara söyle ölümü dilesinler. Kendine güvenen ölümü dilesin. Müslüman maddiyat da ister maneviyatta. Öteki dünyaya çalışmak için bu dünya da da dünya derdin az olmalı. Yoksa ahir zamanın nefsi zor. Ben diyorum malı da ilmi de ver lakin senin huzurunda sana yaklaşmak için, hayrıma kullandır. Dua öyle ince çizgi ki. Rabbim hayrını versin