Alıntı:
ulucayto Nickli Üyeden Alıntı
yo okudum lakin mikeal ve cebrail diye gectigini gormedim cibril diye geciyormus orasi benim eksikligim mikeal dmismi direk yanında bakara 98 de geciyormus en tuhafi şu ben 4 unude sonradan acikladim yazilarin devaminda sen ilgilendiren tek o kismi mi oldu?
israfil ve azrailin isinleri dogrudan gecmedigini soylemisim
bunlara neden sözün yoktur?
huddam cin degildir varliktir diyorsun ne dur turu meleklere koymuyorsun senin iliminde cinlerede koymuyorsun ne oluyor yeni tür mu?
jmas hoca ilimdir ilmi alanda huddamci diyor baska kaynaklarda melek veya ozel gucleri ilmi olan cindir diye geciyor..
senin nezlinde aforoz edilip duruyoruz bakak bakalim daha kac kisi imanini gitigine karar.mercegligi yapicaksin seyhul islam misal insanlarin imanlarina laf etmek oldujcs ilginç
neyse selametle kal bizde hata ederiz bilerek veya bilmeyerek kotu veya guzelce uyarip duzeltenlere tessekur ederim
alim yada hafiz da değiliz kendi fikrimizi beyan ediyoruz
site konsepti geregi talebe dahi sayilmayiz neyse
|
huddam cin degildir varliktir diyorsun ne dur turu meleklere koymuyorsun senin iliminde cinlerede koymuyorsun ne oluyor yeni tür mu?
Bak kardeşim bu benim sözüm değil büyük
Âlimlerin sözüdür
"Hüddam cin değildir melekde değildir, cinler gibi ateşten yaratılmış,melekler gibi nefsi yoktur lakin insanlar ve cinler gibi iradeli varlıklardır"
Kardeşim bu söz kime yalnış gelirse gelsin bu böyledir bu sitede hiç kimsenin bu hüddam cı kadar ilmi yok kendisi Arabistan'da yaşayan büyük bir alimdir kimse saçma sapan yorum yapamaz herkesin ilmi toplasak onun ilminin yanından dahi geçemez ayrıca Kur'an'da 4büyük meleğin ismi doğrudan geçmiyor diyorsunda o meleğin adı Cebrail değil gerçekde cibril dir türkçede cebrail deniyor ayrıca bunlar büyük meleklerdir bu yüzden birden fazla ismi olur bir ismini diğer isimlerinden ayırmak sence mantıklımı senin bu dediğin Mehmet can isimi misal mehmeti üstün görüp canı atmak gibi veya tam tersi sen okadar boş yorum yapıyorsunki yetişemiyoruz artık sana o derece ayrıca hüddamın açılımı (görevli)hadimin açılımı (hizmetcidir)büyük alimler kitaplarında bu varlıklara küddam diye ifade eder hüddam ilimse hüddamcı ilimcimi oluyor neyse bu mevzu daha fazla uzamasın boş gerilmeler oluyor