Alıntı:
yavuzsozmen Nickli Üyeden Alıntı
Selamlar, 25 yaşında yazılım işi yapan biriyim.
Fakat yaşadığım gördüğüm gerçeklerden (zikir halinden sonra)
dünyaya değersiz gözüyle bakmam ve
tasavvuf yolunda ilerlemek isteyişimden,
tasavvufda ilerleyenlerin yaşadığı hadiseleri ve
nefsin makamlarını merak ettiğimden dolayı,
manevi büyüklerinin hikayelerini okuduğum da hepsinin bir ilim tahsili geçirmiş olduğunu görmem nedeniyle ve
seyri sülukda ilerlemeden önce temeli atmak istemem nedeniyle ilim okumak için medreseye gitmek istiyorum.
Fakat bunun fevri bir karar olmasını istemiyorum, çünkü gidip yarıda bırakmak istemiyorum. Yarıda bırakırsam eski mesleğime geri dönmem çok zor. İstihareye durdum fakat açık bir işaret alamadım. İmamlara, mollaya sordum kafamda kararlaştıramadım. Annem rüyasında benim seyri süluku tamamlamış olarak görmesi var sadece ayrıntılı anlatmıyorum.
Yazılım işinden de ve dünya hayatından da bir o kadar sıkılmış, paraya pula değer vermeyen, bir ev bir araba almak için onca hırsa ve kavgaya karşı biriyim. Bu hale belki batıda depresyon derler fakat ben bunda bir hikmet arıyorum.
Ya kendi şirketimi açıp başkalarını çalıştıracağım yada ilim tahsili yapacağım. Kafamda kararlaştıramadım ne önerirsiniz ?
|
Hem mesleği nizi yapıp hemde medreseye gidip ilim öğrenebilirsiniz sonuçta rızkı veren Allah tabiki ama rızkı nizida aramanız yani çalışmanız gerekiyor hiç ölmeyecek gibi bu dünya için hemen ölecek gibi ahiretiniz için çalışmak gerekir unutmayın ki bütün peygamberler de hem çalışıp hem Allah in dini için çalışıp savaştılar hepsinin bir mesleği vardı karar sizin tabiki ama benim fikrim ve tavsiyem hem çalışıp hem ilim öğrenmeniz Allah hakkınızda hayırlısıni versin