Alıntı:
Berkin Nickli Üyeden Alıntı
Selamün aleykum
Öncelikle ilk defa böyle bir şey yapıyorum o yüzden hatalarım illa ki olucaktir şimdiden kusuruma bakmayın.(aşağıda kısaca kendimden ve yaptığım hatalarımdan bahsediyim. Tavsiye vericeğiniz karakter kafanızda şekillensin diye.)
Ben 23 yaşında genç bir kardeşinizim. 7 yaşımda köyümden İstanbul'a taşındık iyi bir çocuktum o zamanlar diğer çocuklar gibi oyunlar oynar sağda solda koşturur eğlenirdim bu arada bir ablam bir de erkek kardeşim var neyse 10 yaşımda bazı ailevi sıkıntılar olmaya başladı her çocukta olucağı gibi beni de baya sert bir şekilde etkilemeye başladı bu olaylar beni sokaklara itmeye başladı sokaklarda büyümeye başladım hayatı da öğrenmeye başladım yaşıtlarımdan onlara göre fazla olgun kalıyordum artık eğlenemiyordum onlar gibi benden çokça Büyük insanlarla gezmeye takılmaya başladım 12 yaşımda sigarayla 13 yaşımda uyuşturucuyla tanıştım 14-15 yaşları arasında tam bağımlı dene bilecek bir hale gelmiştim haşa o zamanlar Allah kitap korkusu manevî olarak yoktu. çok şükür şimdi kendimi yeni yeni toparlamaya başladım ibadet etmek Rabbime şükürler etmek istiyorum he bu arada uyuşturucuyu 18 yaşımda bıraktım elhamdülillah sigarayı da bırakıcam inşallah Allah nasip ederse 3 aydır içmiyorum inşallah da içmicem velhasıl kelam benim kendimi Allah yoluna adamam lazım ama yapamıyorum siz büyüklerimden tavsiyeler dualar artık bu kardeşinize nasıl yardım etmek isterseniz yardımınızı istiyorum.
Buraya yazmamın sebebi de biraz araştırmayla çok ciddi bilgilere ulaştım elimde bazı kitaplar var büyü falan da var içlerinde şimdi iman kazanmak isterken bilmeden Allah'ın lanetledi günaha girmiyim diye yazdım.
Okuyan okumayan herkesten Allah razı olsun vaktinizi aldım hakkınızı helal edin
|
Merhaba. Geçmiş olsun. Kardeşim, ilk önce Yaradanımız ile bir bağ kur. Ona dertlerini anlat. Sana yol göstermesini iste. Allah’ım sana yakınlaştır beni diye dua et. Allah bize şahdamarımızdan bile daha yakındır. Bunu hisset. O yakınlığa şükret ve şükür namazı, tevbe namazı İle bunu sürekli taçlandır. Zürriyet ağacı tevbesi veya 99 Esma İle tövbeyi mutlaka yap. Bu önemli.
Ayet-el Kürsi ile devam edebilirsin. Günlük 7-21-41 gibi sayılarda okuyabilirsin.
Korunma duaları İle kendini güvende hissedebilirsin. Mesela hizbul Ekber, hizbul Şakran, hizbul nevevi ve hizbul ihfa duaları günlük okuduğunda çok etkilidir. Ve güzel enerjiler verir. İnşirah suresi de çok etkilidir. Tevhid zikrini, salavatı, istiğfarı günlük en az 100 er kere zikredersen güzel kapılar açılır inşallah. Hasbünallahı ve nimel vekil ile la havle vela kuvvete illa billahil aliyyül azim de çok güzeldir. Ayrıca ihlas suresi de çok kıymetlidir. Virdlerini oluştururken değerlendirebilirsin.
Hocalarımız mutlaka yardımcı olacaklardır inşallah. Allah muvaffak etsin.