Alıntı:
Pervane Nickli Üyeden Alıntı
Helalleşme imkanı bulunmayan kul hakkı için ne yapılır?
|
Bu konu aslında derin konu.Misal gıybet-dedikodu-vatandaşın işini bozdun yada yuvasını yıktın-büyü yaptın misal eee gelde kula hakkını öde.Hadi onu geçtim günümüz insanı Allah CC bırakıpta paraya tapan yok demi.
İşte parasal kul hakkı örnek 30-40 sene evveli diyelim müteahhit zat ev yapacam diyip para toplayıp sonra inşaat bitmeden kaçan çok oldu.Hatta müteahhit öleni bizim mahallede oldu apartman sap gibi 2 sene kaldı.Peki ölen müteahhidin diyelim mirasçıları o paraları miras olarak kalan geri iade ettimi günümüzün atom bomba sorusu bu olsun.
Çünkü o apartmanı biliyorum 2 sene sonra olan olay şu dairelere para yatıranlar kaba inşaat kalan yapıyı artık millet sineye çekti ve herkes kendi dairesinin içini yaptırıp girdi en son kısımda para toplayıp binanın dışı biriket gibi duruyor düşünün kendi aralarında para toplayıp önce sıva sonra boyadılar.
Bizim bir tanıdık gene müteahhidden dediğim 35 sene evveli daireye girer adam paraları toplayıp daha bina yok ortada arsa üzerinden işte 10 daireli apartman kimden ne kopardı paraları aldı kaçtı ise gidiş o gidiş.Şimdi bu işleri yapanlar ya öldü yada ömrünün son demlerinde acaba öbür tarafta halimiz nice olacak diyen kaç kişidir soru bu.Yani armudu yiyecekleri kesin birde armut resmi koyup olayı bitirelim.
Parasal kul hakları için derlerki borçluyu bul öde adam öldü ise mirasçısına öde oda yok ozaman o iç ettiğin rakam misal 20.000.000-TL diyelim bu naneyi yiyen müteahhid arkadaş o parayı o kişilerin adına sadaka olarak dağıtması gerekir.O hakkın ondan çıkması gereki.Peki kim dağıtır paraya tapan toplumlarda.
Yoksa kuru estağfirullah çekme ile olacak iş değil para olayında.