Alıntı:
ulucayto Nickli Üyeden Alıntı
-sen muridlerinolan bir mursid sin karsindaki taleben olmak istiyor o kisi allahin emir ve yasaklarını temelinde olan basini ve vucut hatlarini yani Kapanmayi yerine getirmiyor sen talebe olarak alirmiydin?
-mursidin eşi yada kadinlarla ilgilenen sahsiyet gebelikle keyfine kalsada diger muridleri kotu ornek olur diye ilk once kapanmasini bazi tavizler vermesi takdirinde kabul eder benim tahminim ....
-mursid var muesid var kimisi her derdini dinler yorumlar yardim eder kimisi yuzunundahi goreemez vekilleriyle konusur belki sogur belki isinir tarikata o herkese gore degisir
-kadin vekilller olur genelikle onlar araciligiyla kadinlar mursidin egitimini alir havas olsun tasaffuv konusu olsun
-oldkca yol alan taniyorum internet aleminde bazi kisiler mursid icazet vermemis lakin havas islerinde baya derinlere girmişler bir grup var yani bildigim bence gayet iyi ler
-lakin isin ehli bir mursid olursa iste ufak sorularini genel olabilicek sorularini ve obur alemde taninmisligiyla sana verilecek degerde artar tesiri o yuzden mursid kilit noktalardan yoksa allaha yakinlasmak istiyen mursidsiz de yaklasirda iste derinlerrin derini var kaybolan cok kendine guveniyorsan nursidsiz ilerle zorunda kalmissan mursidsiz yine ilerle ama ilerle yani
|
Uzun uzun yazmışsın çok sağ ol.
Tek tek cevap vereceğim ben de:
- Kendimi bir Mürşidin yerine koymam çok zor şu halimle ama vücut hatları ortada, makyajlı vs. bir tip değilim. Başımın açık olmasını sorun etmesini de olağan karşılarım.
- Tesettürü de “taviz vermek” olarak görmüyorum, yanlış anlaşılmak istemem. Tesettüre hazır değilim sanki. Ben bir kız yurdunda yaşıyorum, bulunduğum yerde başörtülü kızlar var. Bir tanesini çok beğeniyorum. Çok sade biri, boyalı tesettürlülerden değil ama örtünmeyi de kendine göre yorumlamış. Çok güzel bir tarzı var. Arada ona imrenerek bakarken yakalıyorum kendimi. Bu bakışıma şaşırıyorum da. Yine de başörtüsünü hakkıyla taşımak herkesin harcı değil.
- Araya türlü aracı koyacak mürşide hayatında başarılar dilerim, yeterince yalnız biriyim. Bir de Mürşidin bana kendimi yalnız hissettirmesine hiç ihtiyacım yok.
Yine de bu Mürşid meselesini biraz daha döndüreyim kafamda. Kur’an’ı bir öğreneyim, kendi kendime biraz takılayım bakalım. Sonra ne olacaksa zamanla olur ve eyi olur zaar.