Alıntı:
Jigsaw44 Nickli Üyeden Alıntı
Cinsel hayat nerde geçiyor burada anlayamadım? Onun dışında peygamberlerin kıssaları da vardır. Allah dilediğini kitabına anlatır. Peygamber kıssaları da ibretlik olsun diye anlatılmıştır. Buradaki açıklama da şu şekildedir.
"eşleriyle ilişkilerini kestikleri, onları boşadıkları zaman, o kadınlarla evlenmek hususunda müminlere bir güçlük olmasın. Allah’ın emri her zaman gerçekleşir." önemli olan kısım ve bizi ilgilendiren kısım budur. İnsanlar eşlerinden ayrılabilir boşanabilir. Müminlere bu serbesttir. O kadınlarla evlenmek hususunda müminlere bir güçlük olmasın diyor.
Vallahi de billahi de bu ismi ilk kez sizden duyuyorum.
|
da ne alaka evrensel bir kitapda boyle şey görmeye sen teslimiyet gözü körü körüne tabi nasıl olabilyorsunuz diyorsun aama ben senin açıklamandan zerre kadar feyz de alamdım mantıkda bulamadım peygambere itaat ayetini kör körü diyen biri bu ayeti boyle yorumlarsa fazla absürttür
fark etinmi sana bir sürü ayetlerle soru soruyorum yorumunu alıyorum niye sence ve daha sormaya devam ediceğim nedensence ve dahada çok soru soracağım sebep i nedir bir düşün bakayım senin bu yazılarını doğr ubulup 1 10 100 kişi sana günlük boyle soru sorup dursa en mantıklı çözüm sence ne olur anlat bakıyım çünkü bak ayeti sende bende okuyorum belki benim aklım kıt bu yüzdfen anlayan birinden analymaadığım yeri öğrenmek istiyorum bak daha devam ediceğim tebliğe devamet bizidie ilminle ilimimize katkı sağlamaya devam et
Alıntı:
Jigsaw44 Nickli Üyeden Alıntı
Yazdıklarına cevap vermekten yoruldum. Sonra yine cevap vereceğim. Ama şunu not edeyim. Genelde açık kuran sitesindeki yazan yazarların meallerine bakıyorum. Bazen de diyanete.
O çevirilerde de çok şey var da daha gelmedim oralara.
|
imamların maaşını faiz parasıyla odiyen kafasına göre şeyhül islamın kredi hakkında hüküm verdiği adamın tefsirlerine mi bakıyorusn ? ne ciddi misin diyanet mealine mi bakıyorsun ciddi ciddi