Alıntı:
ulucayto Nickli Üyeden Alıntı
1-ben o hadis gösterip bak bu senin kaynakların tatbi ettiği bir konu sen bu alimleri ve bu halifey nasıl ehli sünnet mi kabul ediyorsun diyorum deidğim üzserz o konu araştırmalarımda olamyan bir konu farklı konularda ayetlerde birçok kez tartışdım bunu yeni gördüm araştırmam gerek ki ben birçok şey sana gösteririm ihtilafa düşen ama açıklamalarınıda soylerim anlayan lar için keyfin bilir
2-kuran ı mucize olarak gördün ya mucizeden sen ne anlıyorsun laf çarpıtma sen kuranda gördüğün mucizeden dolayı tabbi yim dedin ne mucizesi gördün de tabi oldun onu soruyorum yada neler gördün gördünmü gerçekten onu da merak ediyoruz
3-bak yıkayım yapıcı olamam :? efendim hem gelir islamiyeti nasıl yaşanır öğretilerie laf et KENDİ BİLDİĞİN en hak olduğunu soyle sonra geliip abi mezhepe fala ngerke yok kuranı aç oku anlarsın o yeter de namaz ı halen aam akılı açıklıyamadın
-başak ayet örnek verelim açıkla bakayım
Nisâ Suresi 142. Ayet
Onlar namaza tembel tembel kalkarlar, insanlara gösteriş yaparlar, ne onlarla, ne de bunlarla olur, ikisi arasında bocalayarak Allah'ı pek az anarlar.
isra 78 de ise
Güneşin batıya kaymasından, gecenin karanlığına kadar (belirli vakitlerde) gereği üzere namazı kıl, bir de sabah namazını kıl. Çünkü sabah namazında, gece ve gündüz melekleri hazır bulunur.
şimdi kardeşim namaz saat kaçda kılıcam ben ? ezan falan bunlar da sünnet kuranda ayetle ayzılı değil onlara tabi değilsin ya sen namaz vakti kaçta girer kaçta biter tembellik den kasıt ne bunu açıklaman lazım çünkü kuranda vakit vermemiş
saniye si saniyesine ama o laf ettiğin alimler sahabeler bu saaati dakikasını saniyesini hesaplayıp en az hatalı olanı bulup ayeti en iyi şekilde müminler uygulasın diye yorumlamış
Ahzâb Suresi 37.
ayetini de Jigsaw44 kardeşimiz bir tefsirini ypasında bakalım elalem nebinin ... şeyine mi tanrı kutsal kitapda uğraşıyor saçmalığa bak gibi tabirleri senin gibi alim kardeşlerimiz kruanı ahtmetmiş çözüş kişilier anlastsın ve
nededim yien diyorum sen kendi başına amel etmen değil mesela ehli sünnete saldırman asıl mesela eğer saldırıyorsan yıkıyorsan yerien dah iyisini getiremyi sorumluluğu alman lazım bu sorular gibi onlarca yüzlerce soruya karşın ömrün yemteyceği için kitap yazda sorumluluk al diyorum yoksa bu vebal ile nasıl öbür tarafda hesap vericeksin bilmiyorsun
heh şimdi sen kuranla hareket et diyip insanlar a laf edince benim gibi biri gelip böyle ayetleri sorunca cevap vermezsen tek tek sen o kişiy ibadetlerine engel ettiğin gibi imanına zara verirsin bu yüzden KİTAP, MEZHEP, ÇIKAR dedik yoksa onarlca binler insan nasıl amel etceğini öğrenmek istediğinde nasıl etcekler melun melun bakarlarsane olcak tarikat kötü ehli sünnet kötü din bozuldu hüü ama ayetlerlde boyle şeyler de var diyip ayetlerdende yüz çevirir kısacası nedeidğine ne tavsiye etitğine dikakt et etmyiorsun etmen için öneriyoruz
yapıcı olmak zor dimi yıkıcı olmak daha kolay daha rahat daha keyfe ekder nefis işte ideal benimsersen o ideala uymalısın ideal ile amel etmeisin senin idelini bonlarca eksiği noksanı var onla mel etcek kişilere üzlüyorum
-kaynağı kuran olan sadece dinini istesede yaşıyamaz bu felsefede düşünnen biri kitlelere hitap edemez sen kuran bize yeter diyip çıkarak kuranda onalrca ayeti çeviri yi tefsir igöz ardı edip yanlış yönlendirmen cahilikdir ki sen dahi tefsirlerle amel ediyorsun belliki buda yine kendine ters
bende bir ara imamhatipdeydim hocam arkadaş okduğu yerden saldırmak istemedim ama imam hatipin sadece ADI VAR başak hiçbirşeyi yok bazı tarikatlardakinden daha yozlaşmış eğitim yuvaları ne pislikler dolu tamamen eğitim sistemi yozlaşmış durumda kişi kendini eğitmeli... ölene kadar da ibadete eğitime devam etmeli çok kafaya takmadım oda mümin bir kardeşim bende bende ona hatırlatıyorum nasihat ediyorum ayete geçtiği üzere kafir olsa bu kadar yormam kendimi geçerim basitçe soyleyip
|
"Gündüzün iki tarafında ve gecenin yakınlarında salatı ikame et. Çünkü iyilikler kötülükleri giderir. Bu, öğüt alanlar için bir öğüttür."
"Namazları ve orta namazı aksatmadan kılın, huşû içinde Allah’ın huzurunda durun."
"Güneş'in batmasından gecenin karanlığı bastırıncaya kadar salatı ikame et. Ve fecrin kuranı; kuşkusuz fecrin kuranı tanıklıdır."
"O halde akşama kavuştuğunuz zaman ve sabaha kavuştuğunuz zaman tesbih Allah'ındır."
"Gecenin bir kısmında ve yıldızların batışının ardından O'nu tesbih et."
Öncelikle gündüzün iki tarafından kasıt şudur. Gündüz nedir? Gün doğumundan gün batımına kadar olan süredir. Gündüzün ilk kısmından kasıt imsak vaktinin ilk girildiği andır. Yani gündoğumudur. Yani sabah namazı işaret edilmektedir. Gündüzün ikinci kısmı ise orta namazdır ve geceye kadar devam eder kılınma süresi.
İkinci ayette orta namazındaki maksat ikindi namazıdır.
Güneşin batmasından gecenin karanlığı bastırıncıya kadar demek akşam namazına işarettir. Fecr demek sabah namazına işarettir. Gündoğarken yani imsak vakti girerken ki zamana işarettir.
Akşama kavuşmak demek güneşin tamamen batması demek sabaha kavuşmak demek güneşin fecr vakti demek ve güneş tam tepeye ulaşana kadar bu vakit devam eder.
Kısacası namaz vakitlari sabah orta ve akşam olmak üzere üç vakittir.