Alıntı:
Jigsaw44 Nickli Üyeden Alıntı
De ki: "Ey insanlar, işte Rabb'inizden size Hakk geldi. Doğru yolu kabul eden, kendisi için kabul etmiş olur. Sapkınlık eden de kendi aleyhine sapmış olur. !!!Ve ben sizin vekiliniz değilim.!!!
!!!!Ve sana vahyolunana uy.!!!! Allah, hükmünü verene kadar sabret. Ve O, Hüküm Verenlerin En Hayırlısıdır.
(Yunus 108-109)
Peygamberimiz kuranda yazıyor tanıtıldığı kadar. Ne yazıyorsa o. Aç oku kuran oku kuran. Hadis okuyacağına kuran oku bi önce.
"Elif, Lam, Ra. Bu, Yasa Sahibi, Her Şeyden Haberdar Olan tarafından, ayetleri sağlamlaştırılmış ve ayrıntılı olarak açıklanmış bir Kitap'tır."
"Allah'tan başkasına kulluk yapmayın. Kuşkusuz ben, O'nun tarafından size gönderilmiş bir uyarıcı ve haber vericiyim."
(Hud 1-2)
Peygamber kuranı kendi elleriyle yazdı ve onu sakladı. Onu da onlar tekrar yazdılar çoğalttılar. Yazdılar çoğalttılar.
Kuran zaten korunuyor işte bu adamlar kuranı değişterecek gücü yoktu amma hadisler ile dini bozdular. Azıcık anlamaya çalışın.
Ben kuranda mesih yok demedim. Orada yanlış anlaşılma olmuş herhalde. İslam dini dışındaki dinlerde de mesih anlayışı var dedim.
Mehdi olduğunu düşündüğümüz ayet budur:
﴾55﴿ Allah, içinizden iman edip dünya ve âhiret için yararlı işler yapan kimselere vaad etti ki, kendilerinden öncekilere verdiği gibi onlara da yeryüzünde hâkimiyet verecek, onlar için hoşnutluğuna vesile kıldığı dinlerinin yerleşip yayılmasını sağlayacak, şu andaki korkularını güvenliğe çevirecektir; çünkü onlar bana hiçbir şeyi ortak koşmaksızın kulluk etmektedirler. Bütün bunlardan sonra kim inkâra saparsa yoldan çıkmış kimseler işte bunlardır. (Nur 55)
Dört halife kendi aralarında fikir aralığına düşecek kafalarına göre kural koyacaklar. Namazı dört rekat yapacaklar. Önceden namaz iki rekat kılındığına göre. Bak sizin hadisinize göre söylüyorum bunu. Sizin o "rivayetlerinize" göre.
Ben nerde kendimle çelişiyorum ya? Tüm yazdıklarınıza tek tek cevap veriyorum işte? Neyiyle çelişiyorum. Yazdıklarımı anlamayan sizlersiniz.
|
-sen merak etme kurani türkçede arapçada okudum türkeçde hatm ettim tefsirede baya baktım canını sıkma tavsiyen içi nde teşşekürler senin gibiler iyice araştırmama vesile oluyor bu yüzden den allah sizden razı olsun bu anlamda
-kuranda yazıyor da kurandaki kadarıyla mı amel et diyon sen?
-kuranı peygamber yazdımı
?* nerden çıkıyo bu bilgi nereden kaynak ver laf etmecik değil çıkar göster delilini
"Peygamber kuranı kendi elleriyle yazdı ve onu sakladı. Onu da onlar tekrar yazdılar çoğalttılar. Yazdılar çoğalttılar.
Kuran zaten korunuyor işte bu adamlar kuranı değişterecek gücü yoktu amma hadisler ile dini bozdular."kuranı sahabeler hafızlar birliğinde halife osmanın zamanında tam kitap hale getirildi ondan oncede cüzler halinde kısım ısım yazıldı sen ne kaynağına bolye kur kuruya körü körüne tabisinde asıl resmi ve alimler fikir birliği olan akynağ reddedersin hadi çıkar göster kim onlar bunu diyen ben sana veririm dediğim bu kaynağı sende de göster yoksa kafamıza göre uydfuralım birşeyler sonra bidat nasıl giriyor dine diye ahkam eksersin ilginç
-"açın okuyun dikakt edin dersin"Ayrıca sadece İslam dininde mehdi Mesih yok." lafına geri"Ben kuranda mesih yok demedim. Orada yanlış anlaşılma olmuş herhalde. İslam dini dışındaki dinlerde de mesih anlayışı var dedim." döndürüyorsun şimdi sen kendine dahi lafı analtamz ve karıştırır ve saçmalarken bizim okuyup okumamızamı dil uzatırsın
-﴾55﴿ Allah, içinizden iman edip dünya ve âhiret için yararlı işler yapan kimselere vaad etti ki, kendilerinden öncekilere verdiği gibi onlara da yeryüzünde hâkimiyet verecek, onlar için hoşnutluğuna vesile kıldığı dinlerinin yerleşip yayılmasını sağlayacak, şu andaki korkularını güvenliğe çevirecektir; çünkü onlar bana hiçbir şeyi ortak koşmaksızın kulluk etmektedirler. Bütün bunlardan sonra kim inkâra saparsa yoldan çıkmış kimseler işte bunlardır. (Nur 55)
senin mantıkda bu ayeten zerre kaar mehdi as ortaya çıkmaz batini ye bile ırak birisi bunu boylemi tefsirliyor sen zahir alimisin batin değil kendine gel bu ayetlede mehdiyle zerre alaka bulamasın ahir alimi olarak
-abicim her çeliştiğin şeyi çift tırnak ile alıyor yan yana koyuyuorum sonra açıklıyorum sen ben çelişmiyorum abi mi diyorsun ? -_- ? gerçekmisin sen bak diyelim ki bu sitede ikimizde körüz kıt akılıyız şu yazılanları insanlara okutup yoırum yaptırsak sence nasıl olur ? ben genel kitleye de pek itibar etmemde apaçık şeyi şuan inkar etmen sırf bana muhalefet olmak için yazman absürt fazala absürt
-Dört halife kendi aralarında fikir aralığına düşecek kafalarına göre kural koyacaklar. Namazı dört rekat yapacaklar. Önceden namaz iki rekat kılındığına g bunu araştırmadan cevap vermek vebal olur sonra artık nasipte varsa konuşalım bunu köşeye koyuyorum
-BAK CAPSLOCK AÇARAK DİYORUM
1-sen dinini hangi kitpalardan çevirilerden öğrendin soyle onu
2-hangi peygamberleri hangi yerden tanıdın öğrendin onuda soyle
3-hadislerin hangsine biat ettinde onayından geçti onları soyle bak geçemyenleri demiyorum geçenleri diyorum
4-kendinle çetiştiğin konularda ya adam akılı dik bir şekilde durukcak şekilde öğrenir savunursun yada savunmazsın oyle olsa kafasıan göre herkes ibadet eder kuranla sadece ibdaet etmiyorsun ama kuran herşeye yeter diyorsun
BEN Senin ALINTILADIĞIN ayetleri nedense bir çok alimin mealinde bulamıyorum versene sen şu kimin çevirisine itimat edipde elaleme örnek olsun diye gösteriyorsun ordan yola çıkıacam ben sorularımı cevapla şimdi
Alıntı:
Jigsaw44 Nickli Üyeden Alıntı
1- Kurandaki mucizeyi gördüğüm sayede iman etmedim ben. Ben zaten kalben iman ediyordum. Sadece imanım daha da kuvvetlendi. Diyolar ya şansılısn ateist olursun diye. Ona cevaben söylemiştim. Ayrı bir konu olarak açarım bunu da.
2- Kuranda bir sürü salat ile ilgili ayetler mevcut. Rükü edin secde edin tekbir edin diyor. Tek tek ayet açıp sana gösteremem. Aç oku. Onun dışında istediğiniz duayı okuyun diyor.
Ayetlerin bazıları burada.
Namazın vakitlerinin kendin yorumlayamıyorsun veya işine gelmiyor Ben açıklarım sana. Hepsini derleyip toplayım. Az bekle.
|
he ya eline zahmet namaz hem vaktine kılınması işaret edilirken tembelik etmedn hemde tam vakit ne zaman girer ne zman girmez kılınmaz ayetler ışığında onlarıda boyle ince ince açıklarsan güzel olur eline zahmet kardeşim alıntıladığım ayete bakınca keraat vakti falan yok çünkü üstelik arapların güneş ile bizimki aynı anda doğmuyor işte zaman farkı coğrafya falan boyle arapça kelimeleri açıp kıyas edelim bakalım hemfikirmi olcuaz fikir ayrılığımı