Alıntı:
Jigsaw44 Nickli Üyeden Alıntı
Ehli sünnet lafını ilk Muaviyenin ortaya atması da garip geliyor
Bak hâlâ şu kafadan çıkmadiniz. Hiçbir alime talip değilim. Kur'an'a talibim. Sabahtan beri yazıyorum size. Hâlâ anlamadiniz mı? Hiçbir şeye talip değilim. Kaynağım kuran.
Kur'an'da hangi vakitlerde namaz kıl diyorsa o vakitlerde namaz kılacaksin. Namaz zaten önceki dinlerde de vardı verilmişti. Onun dışında tekbir rükû secde hepsi ibadet şeklidir. Namaz dediğiniz şey Allah'a bağlanmaktir. Namaz kılmadan önce temiz olursun. Abdest almak emredilmiştir bu yüzden. Onun dışında müslüman temiz olduğunu bilecek. Hadise gerek yok. Kuran da öğütler temiz olun der. Ha mesela ayakları yıkayın ama parmak aralarını da yıkayın diyebilir bir hoca. Ama temel amaç ayakların yikanmasidir. Müslüman zaten ayak derken ayak bölgesinin yikayacağini bilmeli o sadece ufak bir ayrıntıdır parmak arasını yıkamak. Örnek verdim sadece. Namaz kılmak oruç tutmak hac ibadetini yapmak zekatı vermek hepsinin usulü verilmiştir. İnsanlar ibadetini nasıl yaparsa yapar. Buradaki temel maksat ibadettir ve ibadeti Allah rızası için yaparız amma Allah için yapmayız. Onun rızası için yaparız. Ayrica ruhumuzun şifası için maneviyatı için yaparız. Allah bize birşeyi yasak koyduysa onun bize maddi veya manevi zararı olduğunu bildiği için yasak koymuş. Veya namaz kılın salaha durun demiş. Yoksa Allah'ın bizim ibadetimize ihtiyacı yok. Yani demek istediğim namaz ibadetinin belli usulleri verilmiştir. Peygamberimiz Muhammed'in nasıl kıldığı tabii ki daha önemli ki Kuran'da da belirtilmiş. Ancak bazı hadisler bazıları ile her zaman zıtlaşir. Neden? Çünkü rivayet olduğu için. Ondan dolayı mezhepler ayrılmış. Kimisi peygamber öyle kılmadı diyo mesela kimisi el bağladı diyo kimisi bağlamadi diyo? Neden böyle? O zaman birisi yalan söylüyor? Kimin söyleyip söylemediğini nerden anlayacam ben? Buhari denilen adamdan mı anlayacam? Yok buhari yok muslim? Geçin bunları geçin. Dine bidat hurafeleri soka soka İslam dininden iyicene çıktı insanlar. Tarikatlara şeyhlere bağlandilar. Yıllardır onların anlattığı masallara uydular.
Mehdi konusuna gelince Kuran'da yazar amma üstü örtülü.
Ayrıca sadece İslam dininde mehdi Mesih yok.
"Kendisine rehberlik edilen", Allah tarafından yol gösterilen, hususi ve şahsi bir tarzda Allah'ın hidayetine nail olan (hidayete erdirilen) kişi manasındadır."
Böyle bozulmuş bir din varken Mehdi'nin çıkacağına emin olabiliyorum.
Diğer hadislere gelince. Sizi kendi silahınız ile vuruyorum. Diyosunuz ya hadis hadis hadis. Alın size hadis. Daha siz kendi hadis kaynaklarınızı doğru düzgün okumamişsiniz ki. Hz Osman ne yapmış dört rekata çıkarmış dört rekat kildirmiş, niye öyle? Önceden iki rekat kılınıyormuş ama? Allah Allah ne iştir ki yaw
|
"Hadise gerek yok"
"Peygamberimiz Muhammed'in nasıl kıldığı tabii ki daha önemli ki "
-hem hadise gerek yok dini öğrenmek iiçn ama peygambere daha önemli dir yaptığı dersin nerden öğreniyorsun sen peygamber dedim sen hz muhammedei nerdfen öğrendin kuranı geçtim hadi peygamberi nerden öğrendin okuldaki kitaplardanmı kendi araştırmalarındamı kaynak vremiyorsan sen de o abshetiği masallara kendi keyiflerine göre yorumlamış kişlere biat etmiş oluyorsunki bu senin düşüncene tamamen ters
-
"bazı hadisler bazıları ile her zaman zıtlaşir. Neden? Çünkü rivayet olduğu için. Ondan dolayı mezhepler ayrılmış. Kimisi peygamber öyle kılmadı diyo mesela kimisi el bağladı diyo kimisi bağlamadi diyo? Neden böyle? O zaman birisi yalan söylüyor? Kimin söyleyip söylemediğini nerden anlayacam ben? Buhari denilen adamdan mı anlayacam? Yok buhari yok muslim? Geçin bunları geçin. Dine bidat hurafeleri soka soka İslam dininden iyicene çıktı insanlar. Tarikatlara şeyhlere bağlandilar. Yıllardır onların anlattığı masallara uydular."
-diyorsunki tarikata karşıyım
ehli sünnete karşıyım
ben zaten peygamberi vahiy yoluyla öğreniyorum demiyorsan eğer birilerinin yazdıklarından öğreniyorsunn çok basit bana o öğrendiğin peygamberi tanıdığın onun ibade t etmesi şekli daha önemli dediğin kişileri soyle bak 1+1 diyoruz kimdir sen vahiymi alıyorsunda peygamberi öğrendin hayır kaynaklır çıkar neylerle amel etitikelrini söyle hangi kitapl hangi şaıslar hem tabi değilim diye lafdan sıyrıl ama peygamberi onun zamanında yanıındaki sahabe gibi biliyormuş havaları çok saçma
-"Mehdi konusuna gelince Kuran'da yazar amma üstü örtülü"
sen zahiri bilyormusunda batini yi bilirsin gelir hadislere rrivaeyetlere laf edersin mehdi var dersin çıka göster dine bidat sokma mehdi a.s ismi nerde yaıyor anlat hangi ayet hemen şimdi yoksa sende kendi idealerine karşı büyük bir huafeye inaan büyük bir cahilsin
-islam dininde mehdi yok diyorsun ha? sen ne yazdığını biliyormusun gerçekten üstü kapal ıayzar diyor sorna yok diyorsun boyle kıvıra kıvıra tebliğ mi yapıyorsun sen?
-mesih yokmu NE? islamiyet emsih yok ayet yok mu?
mesih=
Arapça msḥ kökünden gelen masīḥ مسيح sözcüğünden alıntıdır. Arapça sözcük Aramice/Süryanice mşḥ kökünden gelen məşīḥā משיחא ""yağla ovulmuş olan", İsa" sözcüğünden alıntıdır. Bu sözcük İbranice māşīḥa מָשִׁיחַ "1. yağla ovulmuş, 2. kıyametten önce gelmesi beklenen peygamber, mesih" sözcüğü ile eş kökenlidir.
mesih nisa 171-173 ayetlerde geçer okudunmu bu ayetleri hiç?
sen ayete yokmu diyorsun yani ? ayetevarsa silamiyete vardır çünkü
-ayete dahi mesih tabiri geçerken ibranice de ve bir çok kaynakta vs geçerken sen mesih yokdiyip kurana karşı mı geliyorsun ruhulullah beytullaqh denilmesinden dolayı kendince yine bir yoruma mı giridin yoksa
-mesih o anlamda değildir nebi oa nlamdadır terimsel akvramsal şeyleri karıştırmıyalım
-haa islamiyet bozulmuş bir din de dedi mehdiyi de o yüzden çıkıcağına eminmiş
sen ayetlerle cevap verirdin demi alah kuranı biz indirdik bizler koruruz ayetini de sanırım unuttun yada geçekten kuranı türkçe hiç okuyup bitirmedinki 1 kere okumayla anlasılsaydı keşke herşey dimi Hicr Suresi 9. Ayet
işine gelince kuran eksiksiz de sonra dine bozuldu de sen harbi kendile çetişiyor sun ben seninle nasıl tartışayım ki? ilk once YOLUNU BUL
-ve sen daha islamiyet olan halifenin 4 rekat kısmına tartışrıken bir o dal bir bu dala zıplıyorsun bak çok basit soyluyorum
1-sen dinini hangi kitpalardan çevirilerden öğrendin soyle onu
2-hangi peygamberleri hangi yerden tanıdın öğrendin onuda soyle
3-hadislerin hangsine biat ettinde onayından geçti onları soyle bak geçemyenleri demiyorum geçenleri diyorum
4-kendinle çetiştiğin konularda ya adam akılı dik bir şekilde durukcak şekilde öğrenir savunursun yada savunmazsın oyle olsa kafasıan göre herkes ibadet eder kuranla asdece ibdaet etmiyorsun ama kuran herşeye yeter diyorsun
allah allah ne iştirki
5- 4halife kendi aralarında fikir ayrılıklar ve kendi yorumlamaları olmuştur peygamber yaşadığında ona sorup tartışrılardı rahmetli olunca bazı konularda hemfikir olsalarda baız durumlarda çok ciddi karşı durmuşlar ne diyicez peygamber gitikten sonra 4 haliife yoldan şatımı diyelim onalr insan değilmi melekmi şaşmıyorlarmı hata edmezlermi bu bakış açısıyla ehli sünnete karşı durmak cahiliki olarak yorumluyorum şimdi ben o hadisi bilmediğimdfen araştırmadığımda çıkıp tartışamam öğrendikten sonra olabilir ama seni bir hadisle ehli sünnet ve tarikatlara karşıysan ben kendi yolumu çizerim ben ve kuran bana yeter dersen saygım sonsuz ama ne dediğini yapıyorsun nede bir yolda sabit değilsinkafana gore bir o dal bir bu dal atlar durur ne yaptığını bilmiyorsun bu laf laf değil yukarda ve onceki yazılarda gayet ne t açıklanıyor bu kadar kendiyle çetişi kendi biliğini doğru diğerlerini inkar ede nbirine bunu soylenir