Alıntı:
Jigsaw44 Nickli Üyeden Alıntı
İmam hatip diye övünen kim yaw? Hadis okumamişsiniz felan dedi arkadaş imam hatip mezunuyum dedim kaynağım orası dedim zaten. Bize hep böyle anlatıldı dedim. Hadisler verildi dedim. Biz hadis dersi gördük. Ben sadece özel olarak hocalarimin sohbetine katılıp onları dinledim. Önceden de hep araştiriyordum. Peygamber efendimize uyarım ama peygamberden 300 sene sonra yaşamış buhariye uyamam. Uymak zorunda da değilim. Ben buharinin yazdıklarından da sorumlu değilim. Kuran neyse ondan sorumluyum. Peygamberin amacı tebliğ. Kuran ne derse sana onu aktarmakla sorumlu bir peygamber. Selam olsun Muhammed e. Allah ondan razı olsun ki böyle bir sorumluluğu almış ve Allah ona nasip etmiş. Kur'an'da ne yazıyorsa sünnette o dur farzda odur ne yapılacaksa oradan yapılır.
|
Hz muhammedi sen nasıl tanıyorsunki amel ediyorsun kimden öğrendin kim o kaynaklar nedir bana onu soyle ki ona göre konuşalım ehli sünnet peygamberin yoludur ehli sünnete düşmanlık peygambere düşmanlıktır sünnetler euymamak haram yada günah diyemem ama onlara karşı durmak kesinlikle büyük bir sorun ilimde buharlı olan senin ömründe okumadı*ğından çok hadis seneti okumuş kişiye muhalif olmana saygım var ama ona inanlara uyanlara kör körü körüne diye ehli sünnet adı altında arap miliyetçiliği demen saygıdme sevgimde yok
-1+1 kuranda ibadet et diyor ayete namaz kıl şu vakitlerde vs diyor sen peygamber hangi vakite ne yaptığını nerden biliyorsunki o ayeti uygulayıp farzı yerien getirceksin halen ne kaynağına tabi olduğunu hangi alimin kitaplarına tabi olduğunu soylemedin..
Alıntı:
filibeli Nickli Üyeden Alıntı
Sağ ol kardeşim, biraz ilerleyeyim sorarım yine sana.
|
ne zaman istersen