Alıntı:
filibeli Nickli Üyeden Alıntı
Selam, Mircea Eliade’nin Dinler Tarihi kitabı dışında din hakkında bilgi veren, özellikle de müslümanlıkla ilgili kitap okumadım. Geçtiğimiz hafta Kur’an öğrenmeye başladım. Türkçe meali ile birlikte okumaya başlayacağım ama bana kitap önerebilir misiniz? Mümkünse temelden alabileceğim sıralama ile birkaç kaynak önerebilirseniz çok memnun olurum. Teşekkürler.
|
Herkes meale kendi ideolojisini söylettirir. Çünkü Kur'an farklı yorumlanmaya çok müsait bir kitaptır. Ben tefsir okumanızı tavsiye ediyorum. O zaman hangi ayet neden inmiş , nerede inmiş detaylı bilgileri görebilirsiniz. Hasan Basri Çantay 3 ciltik Tefsirli Kur'an meali var onu okuyabilirsiniz başlangıç için daha sonra dinin içine biraz daha yoğunlaşmak isterseniz "Youtube'ta Altay Cem Meriç , İslami okuma listesi" diye bir video var. Oradaki kitaplara bakabilirsiniz.
Alıntı:
Jigsaw44 Nickli Üyeden Alıntı
Kuranı aç oku dalga geçercesine konuşacağına. Rivayetlere inanıp dinini ona göre yaşama.
Kuran sana göre rivayetse seninle olan konuşmam burada sona ermiş demektir.
|
Kaç bakalım
. TDK ne diyor bak. Rivayet : Bir olay, bir haber veya sözü nakletme. Kur'an'da bu şekilde gelmiyor mu? Sen herhalde Hz.Peygamber zamanında herkes her ayeti ezberliyor üstüne bir de kayıt tutuyordu sanıyorsun.