Alıntı:
Jigsaw44 Nickli Üyeden Alıntı
Niye? Okuduğunu anlamıyor musun sen? Her şey açık olduğu halde neden hadislere muhtaç kalıyorsun?
Kuran a yapılan eleştirilerin hep o ehli sünnet dediğiniz şey yüzünden, o saçma sapan hadisleriniz yüzünden olduğu için olabilir mi?
|
Kur'an'a getirilen hemen hemen hiçbir eleştirinin hadislerle alakası yok. Bakınız cariye mevzusu , çok eşlilik , savaş hukuku , miras hukuku , evrenin yaratılışı ile ilgili şeyler, Kur'an'da sadece Hz.Muhammed ile ilgili ayetler vs daha böyle sayar giderim . Bu gibi konuların aslını bilmeden dinden çıkan çok kimse var.
Senin de hadisler hakkında hemen hemen hiçbir bilgin yok. Kafana göre Mehdi işine geldiği için iman ediyorsun işine gelmeyen çarşaf gibi kısımları da inkar ediyorsun. Kadınların saçı beni cezbetmiyor , diyorsun ama kadın olmamana rağmen neden bu kadar tesettür mevzusuna taktın kafayı acaba...
Hadislerde namazı gösterin diyorsun hadislerde namaz yok niye çünkü zaten insanlar Hz.Peygamberi sürekli gördüğü için el bağlama gibi teferruatlar haricinde ihtilaf yok. İhtilaf da el bağlayalım mı bağlamayalım mı değil? Maliki mezhebi diyor ki Peygamber çoğunlukla eli açık namaz kılardı , diğerleri de çoğunlukla eli bağlı kılarlardı diyor. Öyle senin anlattığın gibi keskin ayrımlar yok. Tesettür meselesi de öyle. 1400 yıldır aynı tesettür olduğuna göre Peygamber zamanından beri böyle yapılmış. Sen diyorsan ben Kur'an'a bakarım Kur'an'da çok cüzi bilgi verilir ve sadece Kur'an okunarak yorum yapılmaz. Örneğin Kur'an'da namazın kaç rekat olduğu nasıl başlayıp biteceği yazmaz. Kıyamda durun , Kur'an'dan kolayınıza geleni okuyun , rükü edin , secde edin diye birkaç emir geçer. Sen sadece Kur'an'a göre namaz kılıyorum diyorsan kabeye dönüp tekbir falan olmadan bir kere eğilip bir kere de secdeye gittikten sonra namazının kabul olduğuna falan inanıyorsun herhalde. Aman milletin içinde böyle kılma deli bu diye dalga geçerler.