Havas Okulu - Tekil Mesaj gösterimi - Rabıtayı hakkıyla yapan var mı ?
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28.01.23, 16:11
La Tahzen12 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
💜La Tahzen12 La Tahzen12 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Vefalı Üye

Etiketlendiği Mesaj: 109 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu

Alıntı:
Why Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Canım kudret elinde olan Allah'a yemin ederim ki, sizler iman etmedikçe cennete giremezsiniz. Birbirinizi sevmedikçe de iman etmiş olmazsınız. Yaptığınız takdirde birbirinizi seveceğiniz bir şey söyleyeyim mi? Aranızda selâmı yayınız!" (Müslim, Îmân 93-94; Tirmizî, Et'ime 45; İbni Mâce, Mukaddime 9) Resulallah Sav

Dedik ya ahir zaman. Herkesde bir zan.
Falanca şu işte çalışıyor atın cehenneme, filanca tarikate girmiş atın cehenneme. Mümin müminle uğraşmaktan gerçek düşmanını unuttu. Bizler Allaha ve Resulune kim düşmansa ona düşman olmakla mükellefiz.Allaha ve Resulu sav kim iman etmişse kardeşimizdir.Eksikleri hataları günahları olabilir beşerdir. Bizler biribirimizi sevmedikçe, birbirimiz için ağlayarak dua etmedikçe. Kimse bu işten karlı çıkmayacak haberimiz olsun.Sadece kendi gibi düşünenlere, kendi ailesine, kendi tarikatına, kendi cemaatine, dua eden bencil kendine müslüman vip cennet ahalisi türedi günümüzde.Herkes en doğru yolda olduğunu sanıyor. Hiç denediniz mi bir seher vakti Ya Rabbi bana zanlarımın hakikatini göster anlayabileceğim şekilde diye. Bi deneyin inşaAllah.
Bence bence bence. Sen Allahtan alimmisin diyordu videoda sigara konusunda dayının biri hah aynı o kafadayız şuan çoğumuz maalesef
Dava Allah ve Resulu sav davası. 5 Vakit namazını kılan, Allahı zikreden, gücü yettiğince birşeyler yapmak için çaba harcayan hiç kimseyi sen şirk içindesin sen yanlışsın deyip hele hele şirk gibi ağır bir günah iftirası atma ruhsatı hiç kimse de yok.Sadırlarda yatanı Allahdan başkası bilmez.Allahın ve Resulunun avukatlığını Kuranı ateşe veren, Allaha ve Resule ayen beyan küfredene karşı yap yapacaksan. Dişine göre mümin bulup diş geçirince evliya olmayacaksın.Çıkardığın fitneyle kalırsın. Bir istihare yap bakalım en az 7 gün korunma yaparak bu zanlarından herhangi bir tanesi için. Bu işin hakikatini benim anlayabileceğim şekilde göster ya İlahi de. Dert ettiysen bu kadar eğer kardeşim.
Allahın selamı rahmeti ve hidayeti tüm müminlerin üzerine olsun inşaAllah
Alıntı:
Why Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Canım kudret elinde olan Allah'a yemin ederim ki, sizler iman etmedikçe cennete giremezsiniz. Birbirinizi sevmedikçe de iman etmiş olmazsınız. Yaptığınız takdirde birbirinizi seveceğiniz bir şey söyleyeyim mi? Aranızda selâmı yayınız!" (Müslim, Îmân 93-94; Tirmizî, Et'ime 45; İbni Mâce, Mukaddime 9) Resulallah Sav

Dedik ya ahir zaman. Herkesde bir zan.
Falanca şu işte çalışıyor atın cehenneme, filanca tarikate girmiş atın cehenneme. Mümin müminle uğraşmaktan gerçek düşmanını unuttu. Bizler Allaha ve Resulune kim düşmansa ona düşman olmakla mükellefiz.Allaha ve Resulu sav kim iman etmişse kardeşimizdir.Eksikleri hataları günahları olabilir beşerdir. Bizler biribirimizi sevmedikçe, birbirimiz için ağlayarak dua etmedikçe. Kimse bu işten karlı çıkmayacak haberimiz olsun.Sadece kendi gibi düşünenlere, kendi ailesine, kendi tarikatına, kendi cemaatine, dua eden bencil kendine müslüman vip cennet ahalisi türedi günümüzde.Herkes en doğru yolda olduğunu sanıyor. Hiç denediniz mi bir seher vakti Ya Rabbi bana zanlarımın hakikatini göster anlayabileceğim şekilde diye. Bi deneyin inşaAllah.
Bence bence bence. Sen Allahtan alimmisin diyordu videoda sigara konusunda dayının biri hah aynı o kafadayız şuan çoğumuz maalesef
Dava Allah ve Resulu sav davası. 5 Vakit namazını kılan, Allahı zikreden, gücü yettiğince birşeyler yapmak için çaba harcayan hiç kimseyi sen şirk içindesin sen yanlışsın deyip hele hele şirk gibi ağır bir günah iftirası atma ruhsatı hiç kimse de yok.Sadırlarda yatanı Allahdan başkası bilmez.Allahın ve Resulunun avukatlığını Kuranı ateşe veren, Allaha ve Resule ayen beyan küfredene karşı yap yapacaksan. Dişine göre mümin bulup diş geçirince evliya olmayacaksın.Çıkardığın fitneyle kalırsın. Bir istihare yap bakalım en az 7 gün korunma yaparak bu zanlarından herhangi bir tanesi için. Bu işin hakikatini benim anlayabileceğim şekilde göster ya İlahi de. Dert ettiysen bu kadar eğer kardeşim.
Allahın selamı rahmeti ve hidayeti tüm müminlerin üzerine olsun inşaAllah
Oncelikle ben gecmis zamandaki hicbi hoca alime soz soylemis degilim ve soyleyemem cunku ozamanlar orda bulunmadim ve kimsenin kalbindwki imani bilmem sorgulamakta istemem Allah dostlarina selam olsun Allah ve meleklerinin ve mumin kullarin laneti kafirlerin uzerine olsun derim yanliz rabitada seyhi imgelemek ne kadar dogru seyh vesile ama ovgu Allah indir Resuller vesile ovgu Allah indir resulum vesiledir ovgu yine Allah indir tabiki onun sevdigi ovdugu sahit oldugum (kuran) da ovdugu kullari tabiki bende overim Tum resullere Allah in selami olsun Su zamanda ben anamin imaninin uzerine yemin edemem supeci degilim ama sorsan kendi imanima ederim baskasininkine edemem burda anlasildimmi simdi Emin oldugum iman resuller dir onlarin dualarina sozlerine tabi olurum ayetleri destekleyen hadisleri takip ederim ki kuru gurultu yapan bi insanda degilim ben seyhin imanina yemin edemem cunku kalplerde olani ben bilmem Allah bilir Kinadigim kim burda kendini imgeleten mürşide kuran acik kitaptir . Kurana uy diyor Allah azimşan vede Allah in ipine yapişin diyor ab c tarikati vs demiyor egerki bi tarikat bi genci kendine degilde Allah a yaklaştrmişsa Allah ve peygamberi razi olsun . Zannimda yok ön yargimda Görulene rabita yapilmaz bana goresi degil
.
Benim kurandan anladigim ayetler acik ve paylaştim .
Birbirinizi sevmedikçe iman etmis olmazsiniz iman etmek icinde aranizda selami yayin bu sözun delili sıla-i rahimdir hak için haklari gozetmek
Karsilikli iylikle hak gözetilmez Sirtini donen akraba es dost a yapilan iylik ile hakki gozetmis olunur
Emin ol kendime yaptigim tek dua Allah im bilincimi aç ve beni her daim hakikate ulaştir derim .

Dinini parca parca bolenler ile tevhidi yayyanlar hicbirzaman bir olmazlar

Velek
Vki bi tarikat tevhidi yayiyor Insanlari davet ediyor Allah i sevdiriyor neden dusman olim oyle bi tarikat gorsem kendim giderim

Allah hicbi muslhmani kuran ve sunnetten ayirmasin ve merak etme . Islam dusmanina bizde dusmaniz tepki vermemiz gereken herkese tepkide veriyoruz .

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kardeşim burda Allah resule niye kizsin

10. Kâfirler için hiç kolay değildir.

11. Beni, yarattığım kişiyle baş başa bırak.

12,13. Ona bol mal ve gözü önünde duran oğullar verdim.

14. Kendisine alabildiğine imkânlar sağladım.

15. Sonra da o hırsla daha da artırmamı umar.

Ayette musrige deniliyor fakat su hadis unutulmamali Allah resulu kizina diyorki kizim Senin imanin seni kurtaracak peygamber olsam dahi senin icin bisey yapamam hadisi tam hatirlamiyorum boyleydi ozet ile
Allah kulu tek basina hesaba ceker tartisi hafif gene sefaat edilmez zaten cennete girecek olana sefaat edeecek Resul benim ayetlerden anladigim bh ve meryem suresine geleyim

65. (Allah) göklerin, yerin ve bu ikisi arasındakilerin Rabbidir. Şu hâlde, O'na ibadet et ve O'na ibadet etmede sabırlı ol. Hiç, O'nun adını taşıyan bir başkasını biliyor musun?

66. İnsan, "Öldüğümde gerçekten diri olarak (topraktan) çıkarılacak mıyım?" der.

67. İnsan, daha önce hiçbir şey değil iken kendisini yarattığımızı düşünmez mi?

68. Rabbine andolsun, onları şeytanlarla beraber mutlaka haşredeceğiz. Sonra onları kesinlikle cehennemin çevresinde diz üstü hazır edeceğiz.

69. Sonra her bir topluluktan, Rahman'a karşı en isyankâr olanları mutlaka çekip çıkaracağız.

70. Sonra, oraya girmeye en lâyık olanları muhakkak ki en iyi biz biliriz.

71. (Ey insanlar!) Sizden cehenneme varmayacak hiç kimse yoktur. Rabbin için bu, kesin olarak hükme bağlanmış bir iştir.

72. Sonra Allah'a karşı gelmekten sakınanları kurtarırız da zalimleri orada diz üstü çökmüş hâlde bırakırız.

73. Âyetlerimiz kendilerine apaçık bir şekilde okunduğu zaman, inkâr edenler, inananlara, "İki topluluktan hangisinin bulunduğu yer daha hayırlı meclis ve mahfili daha güzeldir?" dediler.(13)

(13) Allah'ın apaçık âyetlerini işitip onlara nazire yapmaktan âciz kalan inkârcılar, maddî ve dünyevî varlıklarıyla övünmeye başladılar. Bu âyet, onların bu yüzeysel düşüncelerine işaret etmektedir.
74. Biz onlardan önce, mal-mülk ve görünümü daha güzel olan nice nesilleri helâk ettik.

75. (Ey Muhammed!) De ki: "Kim sapıklık içinde ise Rahmân onlara, istenildiği kadar süre versin! Nihayet kendilerine vaad olunan azabı, ya da kıyameti gördüklerinde kimin yeri daha kötüymüş, kimin taraftarları daha zayıfmış bilecekler.

76. Allah, doğruya erenlerin hidayetini artırır. Kalıcı salih ameller, Rabbinin katında sevap bakımından da daha hayırlıdır, sonuç itibari ile de.

77. Âyetlerimizi inkâr edip "Bana elbette mal ve evlat verilecek!" diyen kimseyi gördün mü?(14)

71 . Ayet te herkes cehenneme ugrayacak diyor yani boyle

Ve 73 fitrat olayi hadistir hadise muhalefet mi ediyorsun anlamadim
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Resulullah sav buyurduki 'herkim kendisine fayda veya zarar giderdigine inanarak muska takarsa Allah onun hayatta hiçbir işini tamamlamasın başka bi rivayette ise 'kim muska veya temime takarsa Allah'a şirk koşmuştur . (Ahmed. 17372 ,Ahmed 16781.Elbani 492.)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147