Havas Okulu - Tekil Mesaj gösterimi - Aşık Etme Vefki
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28.01.23, 01:14
shivaa shivaa isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Gayretli üye

Etiketlendiği Mesaj: 2 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu

Alıntı:
ulucayto Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
-ben bir insana kafirlik alametleri vcarsa bile kafirsin demem belki o gece tovbe etti ve allah onu kabul eti yarın da ben dünkü yaşaananlara göre hareket edip haksızlık edemem insana insan gibi davranmalı

-hemfikir olmamız güzel lakin imas hocayla dediğim gibi anlaşamadığımız havas olsun kişisel meseleler olsun oldu lakin ne ben ne o bana terbiyesizlik etmefi sert bir dili var lakin ben ilmine ve bana olan uslubuna bakdım ve bu gayede insanca bilgi alışverişinde bulunabiliyoruz saygı çercevesini 2mizde hiç aşmadık birbirimize

-kim beni yaptığım çalışamlara anlizlere uygun konuşursa onudestekleycek şeyler soylerim çünkü kendi bildiğim doğruya göre harekete eederim diyanete göre değil

-yani imasın yerinde başkası yada sen olsanseni de destekleri mkendisinden menfaatim çıkarım yoktur akılsız menfaati olup laf olsun diye arakasından giden mürşid mürid ilişkilerine benzemez benim insanlar arasında ki ilişkim düşmanım dahi doğruyu solyese doğruyu soyler der destek veririm

-dediğin şu noktay katılırım şu konuda yorum yapamam bazı kişiler fatiha süresi ile sihir yapıp insnalar iyileştiriyorlarmıs eski alimlerden bazısı bu caizdir demiş yani bu yüzden senin anladığın sihir büyü ile imas ın anladığı bilgi yi kıyas edip tartışıp sen kafirsin müşriksin diyemem ama ilminde eksiklik var diyebilirim çünkü sahih hadisler var

-lakin şu varki allah ister şeytanı ister meleği ister negatif enerjiyi (şeytani) ister pozitifi enerjiyi(rahmani) ister ol der sadece ve olu verir mucize amel işlemler bunu anlayabilicek filtrelebiliycek vasıf ve ilim sahibi olmadan şeriatın kılıcını kullamak büyük bir sormluluk bende zaten bu yüzden bende pek yaklaşmam bu tür keskin laflarla

-şimdi sana sahadisler le konuşalım

1-Müslim’in Hz. Cabir’den aktardığına göre, Peygamberimiz RUKYE / yazılı-okunmalı muska türü tedavi metodu konusunda “Kim kardeşine bir fayda verebiliyorsa onu yapsın” buyurmuştur. (bk. Fethul-Bari, a.g.y.)

2-İçerisinde sihre ya da küfre ihtimali bulunan anlaşılmaz sözleri) okuyarak (hasta) tedavi etmek, muska takmak ve sevgi ilacı yapmak şirktir." (Ebu Davud, Tıb, 17)

3-"Okuyarak tedavi etme usulü (nün) göz değmesinden ve zehirli böceklerin sokmasından başka (hiçbir hastalıkta bu iki hastalık kadar olumlu tesiri) yoktur." (Buhari, Tıb 17; Müslim, İman 374)

4-"İnsanı helâke sürükleyen yedi şeyden sakınınız." Sahâbîler:

– Yâ Resûlallah! Bu yedi şey nedir? diye sordular. Resûl-i Ekrem şöyle buyurdu:

"Allah'a şirk koşmak, sihir ve büyü yapmak, – haklı olarak öldürülen müstesna- Allah'ın öldürülmesini haram kıldığı bir insanı öldürmek, fâiz yemek, yetim malı yemek, düşmana hücum sırasında harpten kaçmak, evli olup hiçbir şeyden haberi olmayan namusuna düşkün Müslüman kadınlara zina isnad etmek." (Buhârî, Vasâyâ 23, Tıb 48, Hudûd 44; Müslim, Îmân 145. Ayrıca bk. Ebû Dâvûd, Vesâyâ 10; Nesâî, Vesâyâ 12)

şimdi bu hadisleri kaynakları oldukça sağlam v hadislere benim yazdıklarımla örütşüşüyor ve altını çizmek gereken son hadis büyü sihir yapmak yasakdır şirkitr demiş peygamber efendimiz sahih hadisde sende islamiyete ypaılan bu hemen hemen her işleme duaya dbüyü diyorsun bu da peygamberimize ters düştüğü gibi hakaret bile sayılabilir o yüzden ben sana defdim sen büyüden ne anlyıorsun enerji mi yoksa başak birşeymi

negatif enerji ile pozitif enerjiyi zaten açıkladım sen pozitif enerjiyi de büyü olakar yorumlarsan hadise göre yanlış konuşmuş olursun ama 2sinin birbirinden ayrırısan işte boyle doğruyu bulmuş olursuın biz müslümanız ve ayetler dışında hadislerle amel ederiz ve sahih hadisler taçdır olmazsa olmaz o yüzden bu hadisleri öğrendiği ntakdir halen islamiçalışamlara hepsine bak istisnalar olabilir şirke giren haram olan ama hepsine büyü dersen islami büyü diye tabir çıkarırsan bu yanlıştır kardeşim bu konuda yorum yapıp açıklamanı beklerim.. @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
ellerine sağlık, yine derli toplu güzel bir yazı yazmışsın, fatiha süresiyle bir insanı kendine aşık etmek ya da özellikle ihlas suresıyle karşı cinsi etkılemek, yasın suresı ıle ınsan(dehr) suresı ile ayetel kursı ıle karşı cınsı kendıne bağlamak gibi pratikler mevcut, ama ben bunu ıyı ve geçerli bir niyet olarak görmem. kullanılan sözler allahın sözleri midir evet her biri kurandaki azimetli ayet ya da surelerdir evet ama bu surelerı kullanmak suretı ıle kotu bır sey yapıldığı takdırde bu yıne büyüdür. özet olarak sadece allahın ayetıyle yapılıyor diye kötü niyetimize ortak ettiğimiz hadim ya da cinlerle yapılan işler haram değildir ya da Allah katında da makbuldur demek doğru değildir. bu tartışma ilmi ya da felsefi bir düzlemde yapıldığında yararlıdır bırcok ınsanda bundan faydalanır bır gorus sahıbı olur. ama benım yazdığım her cevabın konunun altına art niyetli mesaj atmak neyin nesidir? hem gereksizdir, hem de konu hakkında bilgilendirme sağlamaz. sadece art niyet taşır. dediğim gibi şimdiki yazdıklarınla da benım dedıgım çelişmemiş benım yazdığım cevap bu konu başlığında duruyor zaten. ben dua ile yapılan allahtan yardım ıstenen terkiplere zikirlere bir şey demedim. bir istisna var orada bir karışıklık olmuş, ben ayetler okunma sayıları kelimeler demişim orada eksik bir ifadede bulunmusum havas sitesindeyiz diye herkes bunu benım dedıgım sekılde anlar zannında bulundum. kastettiğim şey tam olarak buydu: diyelim ki çok zengin olmak için bir kişi kendi ismi ile ihlas suresının ebcedini aldı ve vefk yaptı ve bu vefki bır tatlı nar ağacının dalına astı, altına da buhurunu koydu ve kendi ismi için derlediği azimeti ve hüddamları okudu riyazetede girdi tam taharet halinde gereken her şeyi eksiksiz yaptı, okuması bıttı ve hadim bu vefkteki isteği aldı ve bu isteği gerçekleştirmek için görevlendirilmiş oldu, teknık olarak başkasına kastı olmayan bır eylem, ve yıne allahın azimetli faydası sonsuz suresı ıle yaptı bu işlemi. sana sorarım bu büyü müdür değil midir? yoksa ben zikirlere dualara zaten bır sey demedım, esmaul husna zikretmek ya da dua terkiplerini okumak ya da her gun en azından 10 ihlas 10 fatiha artık elden ne gelirse okumak zaten Allahtan istemenin en makbul yoludur ki zaten bunda da hemfikiriz

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147