Alıntı:
La Tahzen12 Nickli Üyeden Alıntı
Enerjini yükseltiyorsun ama koruyamıyorsun
niyetini iyice sorgula nefsinle münakaşa et bakayım senin mi isteğin onun mu
zikir iyidirde yüksek sayıda sayıklamak yerine güzel bi dua ve hacet namazı ile isteiğini desteklesen ve kendine sürekli lokman sureaini okusan bu sure ile tefekkürü arttırsan inle cinle uğraşmasan daha iyi gelenin ne niyette bilinmez zaten bi dua varsa icabette var Allah herkulun duasına icabet eder yeterki samimi olsun tedavi ve bitkileri araştırsan el ile tedavi şifacı olmak istiyorsun varlıkla bu imkansıza yakın fakat enerjini korumayı bilirsen Enerjini jastaya geçirirsen şifa ayetleri okur san belki biz aciz ve günahkarız Peygamber değilizki Allah bizim duamıza oan icabet etsin bunun için çok çalışmak lazım araştır öğren bitkileri araştır hastalıkları ek olarak bi esma okudun o esmanın anlamıyla ilgili ayet bul esmayı oku esmanın duasını oku sonra dua et 1000 defa istiğfar çekeydin ya belki duana yaklaşırdın
Hangi esmayi çekiyorsan onun la ilgili ayet oku
Şöyleki misal ya Alim Ya Alim vallahu kulli şeyin alim Allahım Alimsin bilensin gören ve işitensin senin ilmin kahinatı kuşatmıştır bana kendi katından ilim ihsan et rabbena le tuzik kulubena hedeytena vehablena milledunke rahme inneke entel vehhab de ve araştır şifa ve dua ayetlerini güzelce dua et milyonkere sayıkla ne istediğini nasıl isteyeceğini bil dilenci gbi iste ve duanda samimi ol ne istedğindede nefsin hilesi çok o ister belki Allah ta verirde kalbine riya düşürmek için istiyorsa nefs napcan niyetini iyice sorgula sana şifacı desinler diemi istiyorsun yoksa riya ile bağlantılımı isteğin veyahut Allah için mi iyice kendini sorgula gelen niyetine göre gelir
|
Aslında temel olarak niyetim inle cinle uğraşmakta değil. Ya Alim esmasının anlamı itibariyle ilim istiyorum. Bilgi sahibi olmak istiyorum. Evet açıkçası nefsimin bir populer olma isteği yok değil. Yani bana şifacı desinler. Bak bu şifacı. İşte gururlanayım gibisinden. Ama onu nefsim istiyor. Vallahi ki ben değil. Bazen yok yok diyorum. Ben bunun için değil. Tövbe ediyorum hemen. Sanki içimde birşey konuşuyor da o istiyor gibi
Ama gerçekten insanlara bir faydam olsun istiyorum. Yani Allah ilim öğrenme konusunda bana yollarımı açsın istiyorum. Yanlış anlaşılmasın. Hz İsa gibi hastaya dokunduğunda şifa verme değil. Ben bitkilerin anlamlarını merak ediyorum araştırıyorum.
Bitkiler konusu da sadece bir örnek aslında. Belki gizli bir ilim olabilir. Asıl kendi istediğim şey insanlara hayrımın dokunması.
İnsanlara ilmimden bilgimden faydalanmasını sağlamak. Belki benim vesilem ile bir garibin derdine derman olmak. Allah rızası için. Ama nefsim tamamıyla kör olmuşta değil. Nefis konusu da bence apayrı bir konu. İnsan nefissiz yaşayamaz. Herkesin nefsi var. İnsanoğlu böyle yaratılmış. Ama hayır diyorum sus diyorum. Öyle değil diyorum. Ben onu istemiyorum diyorum. Orada nefsim ile zıtlaşıyorum işte. Şimdi dediğiniz gibi alim esmasının geçtiği ayetleri de okusam aynı kapıya geçmez mi? Sonuçta bir ayeti sürekli söylediğinde zaten o ayete sahip varlıkları da çağırmış oluyoruz. Zaten Allah bize Kuranın şifasını faydasını da o varlıklar aracılığı ile vermiyor mu?
Alıntı:
NGB Nickli Üyeden Alıntı
Niyet halis değil.diyeceğim bu.istemekle o işler olmuyor Allah CC kula bakar tartar sonra verir vereceğini.
|
Niyet neden halis değil? Tam olarak anlayamadım? Onun dışında tabii ki, Allah dilediğine ilim verir dilediğini cahil bırakır dilediğine icabet eder dilediğine de etmez. Ama bize düşen duada ısrarcı olmak diye düşünüyorum.