Alıntı:
Why Nickli Üyeden Alıntı
Kardeşim şimdi bu konular biraz derin. Tasavvuf vardır haktır hakikattir ama gider birisi Selamun aleyküm der bir şarlatan şeyh bozmasına tabi olur farklı istismarlara maruz kalır eldeki bulgurdan da olur.Ahir zamandayız hakiki bir mürşid bulmak öyle konu komşu tavsiyesiyle olacak iş asla değil.Arayış içindeysen istihare ve bolca dua ile devam et bende henüz bir tarikata mensup değilim nasip bakalım.Olmazsa da farz ve sünnet üzere bildiğim kadar amel ederim, en azından bilmeden şirke bulaşmam.Çünkü keramet de uçma kaçma hareketleri de Mürşid için asla yeterli değil aha en basiti bizim bu sitede bile sıradan insanlara göre keramet sayılacak halleri yapabilecek kişi çok faLa mevcut.Bu işler öyle hokkabaz işleri değil bunu bil.Bu benim görüşüm, sorduğun için söyledim.
Gelelim hakiki Tasavvuf ve Veli kullar Allah dostları konusuna.Dinde var diyen de çok yok diyen de dedin ya.
Hallac-ı Mansur isminde bir Allah dostunu "E'nel Hakk" Ben Allahım. dediği için devrin diyaneti diyeyim içinde gerçek Allah dostu velilerin de bulunduğu bir ortak kararla, öldürülmesine karar verildi ve öldürüldü.
O kararı verenlerin içinde bulunan bir Allah dostu olan Cüneydi Bağdadiye sen büyük bir Veli hak dostusun nasıl böyle bir fetva verirsin deyip sordular senin cübbenin altında ne var ?
O mübarek de cevap verir; Allahtan başka birşey yok.
Madem bu hakikati bilirsin ne diye öldürdüler adamı demişler.
Peki niye bunların katline ferman verdiniz.
"Şeriatı muhafaza için, yani anlamayanları saptırmamak için."
Üzerine düşünürsen anlarsın inşaAllah.
Tasavvuf haktır diyenler de haklı, gördüğü hakikati nasıl yalanlasın.Allah gerçek Veli kullarına rast getirsin cümle ahir zaman kardeşlerimi.
Ama şarlatanı da sahtesi de şu zamanda çok olduğu için İslamla alakaları yok, yaklaşmayın diyenlerde haklı adam bunca şeyh mağduru, şirk mağduruna şahit olup da nasıl girin işte birine diyebilsin. Sormazlar mı yarın mahşer de ?
|
Her ayrı sırrı ifşa etmenin ayrı ayrı bedeli var,
ehil olmayana ifşa olursa.
Bazısının da bedeli bir can dır.
Bir çok sır Avam için küfürdür çünkü.