Alıntı:
imas Nickli Üyeden Alıntı
muhyiddin arabi hz. lerinin ademden onceki ademler konusunu hic acma o kafa karistirir,o konulari okuyan avamin itikadi biraz zayifsa yoldan cikar,şeyhül ekber diyorki bizim kitaplarimizi bizim ilmimizde olan okusun, bizim kitaplarimiz avama haramdir diyor... şeyhul ekberin yazdiklari soyledikleri keşiftir ve kendini bağlsmar biz ona inanmak zorunda degiliz inanmayanin imanina bir leke gelmez...şunu unutmamak gerekir kesif ve havas ilminde her dogru her yerde söylenmez...
""'Homo sapiens türündeki varlıklar yemeyi içmeyi bilmiyor"''
bu tez uydurmadir buna inanma.
hz adem as dunyaya gonderildiginde ona hayvancilik tarim dokumacilik ve bir cok lisanda konusma ona Allah CC tarafindan verildi...
kuran ahkamina gore ilk insan adem as dir bunun evveli yoktur biz buna inaniriz
|
Ben de bunu demek istiyorum. Bulunan kalıntı kemikler çok eski Şeyhul Ekber Hz.Adem'in 10 bin yıl önce veya yakın yaratıldığını savunuyor. Kendisi donanımlı ilk kamil insan fakat homo sapiens denilen türdeki kalıntılar milyon yılı gösteriyor. Hatta Şeyh Muzaffer Ozak'ın bununla ilgili bir menkıbesi var.
Şeyh Muzaffer Efendi Hazretleri buyurdular ki :
İnsan en son yaratılan mahlûkdur. Allah her şeyi halk ettikden sonra insanı halk etti.
Hakk teâlâ çün yarattı Âdem'i
Kıldı Âdem'le müzeyyen âlemi
Allah her şeyi halk ettikden sonra Âdem aleyhisselâmı halk etti. Bu Âdem de en son âdemdir. Bundan evvel yüz bin âdem geldi geçti. Bu Âdem, benî âdemin babasıdır, ebulbeşerdir yani insanoğlunun babasıdır. Hazret-i İbn Arabi, Fütuhât-ı Mekkiyye'sinde diyor ki "Bir gün Ka'be'de oturuyordum, bakdım birisi Ka'be'yi tavâf ediyordu, ona "sen hangi cinsdensin?" diye sordum. Ben öleli kırk bin sene oldu dedi. Ben "Bu nasıl olur, daha Âdem'den bu yana on bin sene geçmedi" dedim. O da bana "O beşerin âdemi" dedi. İbn Arabî Hazretleri, dünyânın yaşını 2 milyar 319 milyon 29 bin sene olarak beyân ediyor.
Bu yüzden arkeoloji okuyan çocukların hepsinin itikadı bozuluyor. Çünkü elimizdeki tarih insanın tarihini on bin sene gösteriyor. Halbuki bakıyorsun arkeologlar 40 bin senelik hattâ 5 milyon senelik bir iskelet ya da kurukafa buluyorlar. Çocuk bunları görünce, demek ki bize söylenenler yalanmış diyor ve itikadı bozuluyor. Halbuki işin aslı öyle değil. İbn Arabî Hazretleri bu mes'eleyi de keşf ile çözmüş.
Efendi Hazretleri buyurdular ki :
Dünyâ yüzünde Âdem'den önce nice kavimler var, nice milletler var. Meselâ kavm-i cân var, kavm-i ben var, kavm-i ten var. Bunlar, dünyâ üzerinde milyonlarca yıl yaşamış olan mahlûkât-ı ilâhiyyedir. Nitekim Şeytan da kavm-i cândandır.
---
Bu soruyu ben zamanında bir mürşidime sormuştum o da buna yakın bir cevap vermişti.
Bu iddialar darwinin teorisiyle bağımsızdır. Şeyhul Ekber, Hz.Adem babamızdan önce insanlar vardı demiyor insana benzeyen kavimler mevcuttu diyor. İnsanoğlunun babası Halife olan Hz.Adem'dir buna inanmayan zaten kitabı inkar eder.