Selam, boşuna yeni konu açmak, başlık enflasyonu yaratmak istemediğim için bu başlığın altına yazdım ama benim tecrübem unutkanlığı yenmekle değil; odaklanmanın artması, orijinal fikirler bulmak, rahat çalışmak, başarı ve beğeni kazanmakla ilgili.
- 150 Ya Alim
- 148 Ya Muhsi
- 86 Ya Bedi
Yukarıdaki sırayı takip ederek okuyorum. Birkaç ay önce kafamı toparlamakta zorlandığım fakat kısa süre içinde doktora tez konusu bulmam gereken bir dönemden geçerken okumaya başladım. 10 gün içinde konuyu oluşturdum, hatta 3 konu buldum. Jüri komitesi tek konunun yeterli olacağını söyledi, şimdilik ikisini kabul ettirdim.
Yol bizi nereye götürür bilemiyorum ama seçtiğim konular, ülkede henüz hiç çalışılmamış ve toplantıda jüri üyelerine anlatabilmek için 2 saatimi harcamamı gerektirecek kadar yakası açılmamış konular.
Herkeste aynı şekilde gerçekleşmeyebilir ama çektiğim zikirler ebced değerinde olduğunda bende en büyük etkisini üçüncü, dördüncü günlerde gösterirken yüksek sayılarda çektiğimde (yüksek derken de tek bir esma için 5000 sayısının üzerine çıktığım hiç olmadı) ilk gün karşılık almaya başlıyorum. Hatta genellikle niyetimin üzerinde dönüş alıyorum. Fakat uzun süreli okumalarda (30-40 gün mesela) etkisinin azaldığını hissediyorum. Yanılgı da olabilir elbette alışkanlık kazandığım için. Fakat yine yalnızca kendi tecrübeme dayanarak söylemiş olayım; bir toplantınız, sınavınız vs. varsa çektiğiniz ilk hafta etkisinin daha yüksek olacağını; en azından ilk sıçrayışın daha sonrakilerden daha belirgin olacağını tahmin ediyorum.
|