15.01.23, 23:28
|
|
|
Etiketlendiği Mesaj: 1 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
|
|
Alıntı:
ercan Nickli Üyeden Alıntı
Sabah uyanır uyanmaz hemen sigaraya koşardım, hasta olayım, şunu olayım bunu olayım fark etmez canım istemese bile içerdim, pakette 3-4 sigara kalsın 'bu gece bitmez' endişesiyle gidip hemen 1 paket alırdım, üzüleyim, heyecanlanayım, sevineyim ardından hemen yakardım, Bilgisayar karşında sınır tanımaz yarım paket sigarayı hiç ederdim. Çalışırken her 1 saatte bir mutlaka dışarı çıkardım, çıkmazsam bu illet mıh gibi aklımda kalırdı işime konsantre olmazdım, arabadada icerdim, arabaya binenler 'ya bu araba ne iğrenç kokuyor' der dururdu, Sigara sunanlara 'yeni söndürdüm almayayım' demezdim, hepsini kabul ederdim, sohbette sigara keyif verir sanardım, cümlenin ahengi oluyor diye düşünürdüm, yaz-kış fark etmez lokanta da dış mekanı tercih ederim, zangır zangır titrerdim ama dışarıda oturdum. Ben böyleydim, kararlılığım sayesinde bu illetten şükür kurtuldum. Darisi birakmak isteyenlere...
Şimdi soruyorsunuz nasıl biraktiniz diye;
Amerikan filmlerinde görürüz, bağımlılar düzenli olarak toplanır ve itiraf ederler, Sigarayi bırakma grubumuz var insanlar öyle davranıyor, boyle bir konuda bilinclenmeniz, düşünmediklerinizi burada görmeniz, yeni bilgiler edinmeniz, moral ve motivasyon kazanmaniz oldukca kolay hale geliyor. Sizde aranızda sigara bırakma grubu oluşturabilirsiniz good
|
Konuyu açmanızın üstünden 5 yıl geçmiş. Hala forumdaysanız sigaraya başladınız mı hala içmiyor musunuz merak ettim .
|