Alıntı:
Lyqus Nickli Üyeden Alıntı
dua ederken sakın olada söyle deme
allahım bu dileğim gerçeklessin ne olursa olsun
yada sağlığımı al karsılığında bunu ver .. çok sakıncalıdır buna dikkat edin
onun dısında imtihan eğer olduysa bi sebebi var onuda sen düsün bul
herşeyin sebebi vardır bizim aklımız buna yetmez
kalemimi arkadas almıstı vermiyordu ver ver diye çok ısrar ettim kin besledim o günün gecesinde kalemim kırılmıstı sebeplerş görmezdiniz diye sebebi yok demeyin
|
Yok aslında bugüne kadar hiç "Ne olursa olsun, sağlığım pahasına olsun," vs. gibi bir dua ettiğimi hatırlamıyorum. Dümdüz eve dönerken tarih ve saat belirtmiştim, ancak o zamana kadar hazır olabilirim demiştim. Bana istediğim 9 günü verdi ama bir kısmını geri almış gibi oldu ve ancak o zamana kadar hazırlanırım dediğim zamandan daha çabuk da hazırlanabildim
Aklıma gelen tek eksik, sadaka meselesi. Bir dua edildiğinde peşinen sadaka verilmesinin doğru olduğu söyleniyor ya mesela, bende bu alışkanlık hiç yok. Boyuna Yasin adayıp duruyorum, gerçekleşiyor, okuyorum. Böyle bir döngünün içinde sadakaya yer vermememin sakıncası var mı diye düşündüğüm olmuştu.
Bir güzelliğini daha belirtmek isterim. Bu yukarıda bahsettiğim 9 gün verme durumu, 2. duada olmuştu. İlkinde günlerden pazartesiydi. "Çarşamba günü saat 14.00'e kadar kendimi toparlarım," deyip 48 saat istemiştim. Allah, bana çarşamba saat 14:00'ü verdi ama üstüne 7 gün daha koydu. İkincisinde tam tarih vermiştim. Yeterince cömert mi değilim ki sağlığımdan alıyor diye düşündüm. Aslında maddi durumum bozuk ama bir çocuk sevindiremeyecek kadar da zor durumda değilim. Aklıma gelen tek konu bu.