Alıntı:
ulucayto Nickli Üyeden Alıntı
spesifik istekler spesifik durumlara sebep olur ilim ehli isen o kadar ayrıntılı isteklerde bulunmali bence ya i boyle bir hacet tertipinde niyeti istegi sade net acik bir dil ile öz az yontemlerle niyeti almali bencee
|
Haklısınız, olabildiğince sade ve net olmakta her zaman fayda var. Bu dua uygulamasını yaparken bana gelen yollarının nerdeyse tamamını tıkadığım bir insanla ilgili: "Bana falan yoldan şu şekilde ulaşsın," gibi bir dilekte bulunmuştum. Dileğim kabul olmasa da henüz duaya başladıktan birkaç saat sonra bambaşka bir alan ile ilgili bir büyüğüm hiç beklemediğim bir konuda bana ulaşarak başka bir yol açmıştı. Şahmeran duasının benim açımdan mesajcı niteliği olduğunu da düşünüyorum.
Dua uygulamasını yaptıktan 6 ay kadar sonra çok üzüldüğüm bir günün gecesinde yatağımda ağlarken: "Keşke onunla karşılaşsam," demiş ve gözyaşlarım kurumadan uyuyakalmışım. Ertesi gün kendisi ile bulunmasını hiç beklemediğim bir ortamda karşılaştım. Bir süre hiçbir iletişimde bulunmadan kendisi ile aynı ortamda bulunduk ve ben, bana gelen yolları kendisine neden tıkadığımı hatırladım, sindirdim ve oradan uzaklaştım.
Kabul olanın da olmayanın da bir sebebi olduğu gibi araya başka fikir ve duygular sokmadan samimi ve net olmanın faydasını da görmüş oldum. Ayrıca başkasının iradesine yönelik dua uygulamamın kabul edilmeyip kendi irademe çekidüzen vermem konusunda bir fırsat sunulması bile tek başına yeterince düşündürücü.