Alıntı:
Rad Nickli Üyeden Alıntı
İlim nasip işidir internet ortamında kimileri var milyarlarca para döküyor öğrenmek için 1.ay sonunda bırakıyorlar korkudan ama nasip olsa Allah Teala onun içindeki korkuyu da kaldırır. Kapıda dur ama kilidi zorlama. Her şeyin bir zamanı var başında duracak kişi ile gönül bağının olması her şeyden önemli. İnternette sakallı olarak gördüğümüz herkese dede dersek halimiz ne olur? Bilemezsin ki nedir necidir diye belki sana musallat kaptırıp engelleyecek nasılsa internette tanıştın adresi yok bir şeyi yok. Önce gönül bağın olacak gönül bağın olmazsa zaten aynı yolda yürüyemezsiniz. Daha sonra bu ilmin bir adaptasyon süreci var 1 sene civarı kişiden kişiye değişir belki daha fazla sürer. İlme başlarken nefs ile başlarsın bu normaldir lâkin ilmi kavradıkça amel ettikçe her şeyin rıza için olduğunun farkına varırsın. Benim bir büyüğüm vardı derdi ki hadim edinmek için uğraşma hadim seni edinsin. Bu sözü aklından çıkarma takva üzere dur Allah Teala'ya giden yolda yoldaşsız bırakmaz Allah. Yol güzelse yoldaştandır.
|
Kurban olduğum hocam çok güzel özetlemişsin eline sağlık ancak hiç umrumda değil yani cinlere hükmetmek yada sıradışı olaylar yaşamak vallahi isteğim odur ki gafletten uzaklaşıyim üniversite okuyorum ve orda bulunan ortam boş konuşmalar seni ister istemez etkiliyor azda olsa o gaflet sanada geliyor dava aklından çıkıyor gerekli gayreti gösteremiyorsun bunun için yani