@
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kardeşim in ifadesi şeri olarak zahiren görünen şeyi ifade etti. Diz kapağı üstü Baldırın gözükmesi. Haram evet tam bu hususta hadis var.
Haricen Denilir ki Din taklit ile başlar. Nasıl ki çocukluk çağında iken ana babamızı örnek alarak namaz ve dâhi oruca hevesimiz olur idi öyle öyle devam ededurdu. Amma taklit den tahkike geçmek icab ettiği biliniyor.
Bunu neden misal olarak söyledim şöyle ki biz evet hâşâ Abdulkadir Geylani hazretleri nin ayağının tozu olamayız evet ama taklit ile de olsa onların işaret ettikleri şekilde ve dâhi hayatlarının yaşantısında olan şeyleri de örnek almamız gerekmez mi. Ben zaten öyle olamam düşüncesi ile mi yoksa amacımızın makam olmadığını düşünerek mi yunus emre nin misali ve dâhi diğer benzeri görüşte olanların düşüncesi ile mi hareket etmeli.
Bana seni gerek sözü evet çok yüksek makam. Amma ki önce istek ile sonra istemeden de geçmek gerektiğini söylerler. Biz şimdi zaten böyle olamayız diye düşünecek olursak olamayız aklımız bu yönde arayışa girer amma ki olur diye düşünecek olursak ona göre arayışa girer. Kardeşim bilinir ki hepimizde bir manevî Cevher var gönül dağımızda. Maksad onu çıkarmak değil mi.
Her birimiz taş içinden taş ız. Kuffar olanlar sadece değersiz bir taş, müslüman olan ayrı ayrı. Sende seçilmiş bir kimse olabilirsin kendini küçümseme övme de. amma nefsimize küçümseme de aşağılama da gerek. Nice kimseler var günümüzde dünyayı ayakta tutan manevî direklerdir. Kimse ne olacağını bilemez Her insanın kaderi ayrı amma ki Kader, gayrete âşıktır.