Alıntı:
Rayiha Nickli Üyeden Alıntı
22 yaşında henüz üniversitesite bile bitmemişken, 40 yaşında hâlâ evlenememiş, evlenemeyecek biri gibi tırım tırım evlilikle ilgili fikir almamak.
mezun olup, çalışmaya başlayıp, hatta mesleğine ilgili kendini geliştirebileceğin eğitimler almayı düşünmek varken neden evlilik?
Evlenince sadece köreleceksin, erkeğin eline bakacaksın, çocukların olacak ve daha genç yaşında onlara bi gelecek sağlamaya çalışarak kendi hayatından vereceksin 35 40 olduğunda hayatının en güzel zamanlarını hep başkası için yaşadım diye hayıflanacaksın.
O yüzden evlilik olayını 30 sonrasına bırakıp hayatını yaşamanı tavsiye ederim o sıra zaten Allah'tan hayırlı kısmetini isteyebilirsin.
|
Ben çok başarılı bir öğrenciyim zaten. Hem okuyor hem çalışıyorum. Okulun bitmesine sayili günler kaldı. Sonra iş bulurum. İs bulduktan sonra karşıma sevdiğim biri çıkarsa neden kabul etmeyeyim? Evlenmek Peygamber efendimizin sunnetidir. Belli bir yaştan sonra birini bulmak da doğum yapmak da zorlaşıyor. Bence 30 yaş çok geç. Lütfen bu konuda bana fikirlerinizi dikte etmeyin. Ben de herkes gibi evlenip mutlu olup anne olmak istiyorum.