Alıntı:
Tugceeee Nickli Üyeden Alıntı
Merhaba celp işlemleri ile alakalı bi kaç sorum olacak
Birbirini seven iki insan için muhabbet celbi yapmak ne kadar doğrudur ?
Yapılan işlem var olan sevgiyi artırır mı yoksa aynı şekilde kalmaya devam mı eder ?
Kadın yada erkek seviyor ama evliliğe yaklaşmıyor yada sorunları aşamıyor diyelim bunun için farklı bir işlem mi uygulanmalı ? malum günümüzün genel sorunu bu sevgili olup evlenmeyen çiftler .
Birde yedirmeli uygulamalarda hem uygulamayı yapan hem yapılan yerse bir sorun teşkil eder mi ?
Bir çok celp uygulamasında harama uygulanmasın diye uyarı var bunu halis niyetle iki bekar insanın evlilik yoluna girmesi için yapmak olur mu ?
Çok soru sordum hakkınızı helal edin aydınlatacak bilgili arkadaşlarımız cevaplayabilir mi acaba bunları
|
1 -insanlar farkli yorumlasada benim arastirmalarim sonucu celp 2 kural dahilinda caiz
1-kisilerin rizasinin olmasi
2-dinen caiz (dini nikhali)ve islamik olan bidata uzak olan yontemler kullanilmasi tertipde cunku bazi tertiplerde misal tilsimda şeytani davet etme cagirma kullanma oluyor tertipin icerigi caiz se yapılabilir benim kannaatimce
2-bu gonul isleri oldukca karisik sonuçlar la dolu kimisi ayetleri muska ile zikir edince buyuleyip cini beyne nufuz etirip zorla sevdiriyor kimisi bilmeden surekli zimir cektigi icin yine buna benzer birseye sebep oluyor
yani niyetinde allahin rizasi ve izni ile hayirlisi ile niyetlenilerek tertip yapilirsa daha uygun olcagini düşünüyorum bilakis muhabbet calismalari da yapsan kisiler in bulusmasi kaynasmasi da gerekir yani batini dusunme zahiri kismi da onemli