Alıntı:
imas Nickli Üyeden Alıntı
sizin soylediginize gore,adet günü gibi bir nimete mazhar olmus ki adet sonrasi kadinda yumurtlama başlar yumurtlama kadinin cocugunun olmasina sebeptir o yuzden nimettir...
adet günunde olan bir kadin islamdan mi düşüyor dinden mi cikiyor ki ayetleri sureleri iluyamiyor bu nasil bir görüş,bur zamanlar tirnagi öjeli kadinin abdesti kabul olur namaz kilabilir diyen yaşar nuri vardi abdestsiz kadinlara namaz kildirmusti,
sizlerde bu gorus ile kadinlari dunden uzaklastiriyorsunuz,ammaan dikkat bunlar cok agir vebalku sözler...
bu gorusler internetten degil 4 mezhep imaminin kitaplarindan ögrenilir...
|
Kardeşim ben islam tarihinden ayrıca tefsir ve kiraatten yüksek lisans yapmış biriyim. Böyle kişisel düşüncelerle fetva verilmez verdiğim linlerin altında dipnot ve kaynaklar var. Ben hepsini tek tek yazmayacağım için hazır paylaştım. Benim söylediğim görüşler 14 asırdır kabul edilmiş geleneksel görüştür. Hepsinin usulü ve delili bellidir. Fıkıh usulü okumadan fıkıh bilinmez.
Eğer bu görüşlerinde samimiysen ve kendini müctehid bir ekol olarak görüyorsan yazdiklarimin aksine olan goruslerin hepsinin delillerini ayet ve hadisler ışığında ortaya dökersin islamin bütün ahkami seriyyelerini tesbit edersin kendi usulünü ortaya dökersin bizde ikna olursak sana uyarız. Obur turlu bütün meselelerde hali hazirdaki fetvaları kullanmak bazı konularda kendi görüşünü izhar etmek ilmi edebe mugayirdir
Ayrica Hece hece okuması ilim tahsiline verilen bir cevazdir ibadet kastiyla degil