Alıntı:
Dininiguclendir Nickli Üyeden Alıntı
Esselamü aleyküm abilerim ben 17 yasında bir gencim ve yaklasık olarak 5 6 aydır namaz kılıyorum en iyisi Allah bilir tabi sizlere sorum olacaktı.
1.peygamber efendimiz(s.a.v) mezhebi yoktu bizler ise hanefi şafi gibi mezheplere göre yasıyoruz eger hanefi mezhebinde namaz yanlıs kılınıyorsa günah bize mi yazılır, mesela sahih hadislerde peygamberimiz(s.a.v) namaza baslarken iftitahta Allahu ekber der ve ellerini gögüs hizasında tutar ama hanefiler göbek hizasının yukarısında tutar ve kuranda namazlarını dosdogru kılanlar diye geciyor biligim kadarıyla simdi ben hangisine göre namaz kılacagim peygamber (s.a.v)e göre mi yoksa mezhebime göre mi ?
Şimdiden Allah razı olsun
|
Ben hanefi mezhebine göre kılıyorum.haliyle herşeyide inciğini cinciğini araştırmakta iyi değil.Kaldıki ister inan ister inanma orası size kalsın kılınan namazların kabul olduğuda görülüyor diyeceğim bu.Nasıl kabul olduğu görülüyor dersen Allah CC kabloyu sağlam bağlarsan sana da gösterir namazların kabul diye.Hayatının her devresinde 1 mm sağa sola savrulmaman lazım onun içinde.Verdiğin her sözü tutucan senin zararın olsada ettiğin yemini bozmayacan yaptığın tevbeye leke sürmeyecen sadık kul olacan bunlarda en basit şartlar ağırları yazmadım.
İsteyen istediği gibi kılsın derim.selametle.