Alıntı:
NGB Nickli Üyeden Alıntı
Sene 2015 yılı kapalı çarşıya gittim yanlış hatırlamıyorsam 3,500-USD gibi bir para alıcam dövizciye verdik parayı bekliyoruz derken bu başladı parayı saymaya yalan olmasın 6.000 USD üstü saydı saymaya devam ediyor.Dur dedim.
-Adam durdu bu ne
-istediğin USD dedi.
-Ya kardeşim dedim benim alacağım 3,500 USD idi.Sen dedim maaşallah saydırıyorsun senin kafa karışmış.Benim sana verdiğim para 3.500 USD alır sen dedim fazla veriyorsun.
-Abi dedi senin gibi adam yok başkası olsa alır uçardı.
-Alıp uçmak mesele değilde sonrası o fark genelde 100-1000 katı olarak çıkarsa fena oturur dedim. adamda güldü
-Semtte camii var dışarıda 1 adet kutusu var 1 cami diğeri kuran kursu için arada geçerken çaktırmadan bozuk para atarım atarkende kimse anlamaz bazısı orda dikilenler var sesi duyar tip tip bakar adaka yı verirken niyet etmek önemlidir derler.
Misal Allah ım benden hastalık musibet kardeşlerim sevdiklerimden uzak eyle diyip ölmüş olan sevdiklerinede hediye edersen sevabını yerine ulaşır.
|
Allah kabul etsin kardeşim Maşallah la kuvvete illa billah. Uyanık adamın hali başka, farkında olmak da nimet, üst üste tokat yediği halde sebebini kavrayamayan da var. Allah herkesin gönlüne göre versin inşaAllah