Alıntı:
Sirius Black Nickli Üyeden Alıntı
Tüm herkesten öncelikle özür dileyerek söze giriyorum. Dostlar ben ibadetlerime ruhsal yaşantıma vs. dikkat eden biriyim ancak çevremde nefs uyandıran birçok öğe var. Ben lise çağında genç biriyim, bekarım. Ben de bir kul olarak nefsime yenik düşüp sürekli mast*rbasyon yani istimna yapıyorum. Bunu yaptıktan sonra en kısa sürede boy abdesti de alsam aradan yarım saat geçince tekrar bu pis işi yapıyorum, nefsim sürekli şehveti arzuluyor. Bunu yapınca da kendimden tiksiniyor nefret ediyorum, uzun süredir kendimden tiksindiğim için kendimi ibadet etmeye bile layık görmüyor, ibadetlerimi aksatıyor hatta bırakıyorum. Bunu araştırdığımda ise bu hâlin zina derecesine gelmediği süreçte haram olduğunu öğrendim, bırakmaya çalışıyorum ama olmuyor her gün bunu birkaç kez yapıyorum ve vücuda da çok zararı oluyor, anksiyete, erken boşalma, unutkanlık, kısa süreli görme kaybı, sivilcelenme, deri yağlanması, testislerde ağrı gibi sorunlar yaşıyorum. Bu sorunu birçok insanın yaşadığını biliyorum ve bunun için ne yapmam gerek, siz ne yaparak bu pis hâlden kurtuldunuz. Ben ne yapmalıyım, nefsimi nasıl yenerim. Önemli olan mastürbasyonu sonlandırmaktan ziyade içimdeki yoğun şehvet duygusunu sıfıra indirmektir.
|
bu durum ayrıntılı anlatmanın anlamı yok burası tıbbi bir site değil
el ile cima sorununu bağımlılığı çözümü arıyorum diye özetlesen yeterdi
1-en önemlisi gözünü haramdan sakınmak
2-telefonda takip ettiğin okızları çıkarmakalgortimanı düzenlemek
3-konuştuğun kızlar varsa iletiişimi kesmek zorundaysanda kısa ve öz konusmak
4-abdestli olmak her daim,
5- vesvese istek arzu gelince vesvese tertiplerini dene mutlaka zamanla fayda edicek dir önerim 3 kez şah damarı tutarak la havle.. çekmek
6-ozel organında canlanma olunca soğuk suya tutmak
7-ibadetlerini yapmıyorsun 5 vakit namaza mutalaka başlamak
8-zikirlere ve nafile ibadetlere yavaşça başlamak
9- dine bağlı insanlaral muhattap olmak dindar kişilerle yakın ol
10-arkadaş çevrende farklı görüşler varsa zihnen ve aklen hazırlıklı değilsen mutlaka uzak durmalı kesmeli sin yoksa
ya sen kendini terbiye edersin ya ailen terbiye eder ya çevren eder
yada cehennem terbiye eder
11- namazdan sonra mutlaka türkçe meali kuranği kerim oku sadece oku alışkanlık olsun anlayarak oku
bunları yaparsan imanın kuvvetlenir şehvetin azalır
inşallah sorunların kalmaz olursa yazarsın bilen ehli kişileri inşallah yardım eder
Alıntı:
ulucayto Nickli Üyeden Alıntı
bu durum ayrıntılı anlatmanın anlamı yok burası tıbbi bir site değil
el ile cima sorununu bağımlılığı çözümü arıyorum diye özetlesen yeterdi
1-en önemlisi gözünü haramdan sakınmak
2-telefonda takip ettiğin okızları çıkarmakalgortimanı düzenlemek
3-konuştuğun kızlar varsa iletiişimi kesmek zorundaysanda kısa ve öz konusmak
4-abdestli olmak her daim,
5- vesvese istek arzu gelince vesvese tertiplerini dene mutlaka zamanla fayda edicek dir önerim 3 kez şah damarı tutarak la havle.. çekmek
6-ozel organında canlanma olunca soğuk suya tutmak
7-ibadetlerini yapmıyorsun 5 vakit namaza mutalaka başlamak
8-zikirlere ve nafile ibadetlere yavaşça başlamak
9- dine bağlı insanlaral muhattap olmak dindar kişilerle yakın ol
10-arkadaş çevrende farklı görüşler varsa zihnen ve aklen hazırlıklı değilsen mutlaka uzak durmalı kesmeli sin yoksa
ya sen kendini terbiye edersin ya ailen terbiye eder ya çevren eder
yada cehennem terbiye eder
11- namazdan sonra mutlaka türkçe meali kuranği kerim oku sadece oku alışkanlık olsun anlayarak oku
bunları yaparsan imanın kuvvetlenir şehvetin azalır
inşallah sorunların kalmaz olursa yazarsın bilen ehli kişileri inşallah yardım eder
|
her vesvesede allahım nefsimden ve şeytanalrın kötülüklerinden sana sığınıyorum de ve hertürlü göz zinasından kaçın onları sen gayet iyi biliyorsun rabbimde biliyor uyanıklık yapma yoksa hatayı çevrede değil kendinde unutma