Alıntı:
Rayiha Nickli Üyeden Alıntı
Ben de şöyle düşünüyorum o kişinin içinde kötülük olmasaydı şeytanlar o kadar kolay onunla uğraşıp saptırmazdı demek ki o da buna yatkındı.
Zayıftı değil yatkındı sonuçta aklımız var iyiyi kötüyü ayıracak kadar; oturup bi düşün ben ne yapıyorum diye. Şeytanın aklıyla oynadığını düşünmek bence kolaya kaçmaktan ibaret olur.
Ben haklıyken onca yapılan şeylerden sonra, ihanetlerden sonra beddua bile etmeyecek kadar kafam çalışıyorsa sorun o kişilerde; evleniri ateşe versem kimse sen yapıyorsun delirdin mi diyemez ama ben yapmamayı tercih ediyorum.
|
Deme güzel kardeşim deme ablam öyle. Büyük lokma ye büyük söz konuşma. Kınama kınadığın başına gelir. Gülme komşuna vs vs. Bu atasözleri boşa söylenmedi.Allah muhafaza etmese, gözümüze girecek sineği bile durdurmaya muktedir değiliz.Sen ne aklından fikrinden bahsediyorsun
Ben yapmam ben etmem ben ben ben. Bu beylik sözler boş. Kim kendine bir konuda çok güvenirse o konudan vakti gelir sınanır.Allaha güven sadece. Kimseyi de kınayıp eleştirme onlar için de dua et Rabbim sen ıslah eyle de.İmtihan talebi olarak algılanır bu beylik mısralar, nasıl olduğunu bile anlamazsın kendini olayın içinde buluverirsin Allah muhafaza eylesin.Allaha güven her konuda, beynine güvenirsin sulanıverir, aklına güvenirsin uçuverir, psikolojine güvenirsin bozuluverir.Allah tüm ümmeti muhafaza eylesin.