Alıntı:
Rayiha Nickli Üyeden Alıntı
Ben de şöyle düşünüyorum o kişinin içinde kötülük olmasaydı şeytanlar o kadar kolay onunla uğraşıp saptırmazdı demek ki o da buna yatkındı.
Zayıftı değil yatkındı sonuçta aklımız var iyiyi kötüyü ayıracak kadar; oturup bi düşün ben ne yapıyorum diye. Şeytanın aklıyla oynadığını düşünmek bence kolaya kaçmaktan ibaret olur.
Ben haklıyken onca yapılan şeylerden sonra, ihanetlerden sonra beddua bile etmeyecek kadar kafam çalışıyorsa sorun o kişilerde; evleniri ateşe versem kimse sen yapıyorsun delirdin mi diyemez ama ben yapmamayı tercih ediyorum.
|
sana katılıyorum levhi mahfuzda herşeyi kayıtlıdır
asıl olay nedir biliyormusun hz yusuf bile rabbim merhamet etmese cima ya uzanıcakdı hz peygamber efendimiz bile allah la okdr yakın o kadariyi olduğu halde ondan aşırı derecede korkuyor ve tövbe ediyordu onun günahı ne ki cennetle müjdelendiği halde? yani ne yaparsak yapalım bu yalan oyun dünyasında akıl denilen şey kısıtlıdır rabbim rahmet etmese kişi en alim en hayırlı kişi olsun yoldan çıkar en kafir en hayırsız olan ise yola girer en süt seviyelere çıkar ilmi kduretiyle herşeyi kuşatmışdır kimse allahtan başak birşeye güvenmemeli
bu yüzden umit ve korku ile elinden gelen herşeyle rabbe ibadet etmeli dua etmeli temiz niyetlerle
"Andolsun ki, cinlerden ve insanlardan birçoğunu cehennem için yarattık. Onların kalbleri vardır, fakat onunla gerçeği anlamazlar. Gözleri vardır, fakat onlarla görmezler. Kulakları vardır, fakat onlarla işitmezler. İşte bunlar hayvanlar gibidirler. Hatta daha da aşağıdırlar. Bunlar da gafillerin ta kendileridir."