Alıntı:
ulucayto Nickli Üyeden Alıntı
melekler haram işlere bulaşmaz
mümin cinler de haram işlere bulaşmaz onlar sünnetleri bile farz gibi görür ciddiye alır emir zinciri çok keskindir
kul açıkca haram işlerle yapıyor insanlara zarar veriyor büyü ile veya eliyle diliyle malıyla evladıyla neyse
kibir haset kin vb kötü düşüncelere kapılmış
dışarda çok dindar namaz kılıyor dualar ediyor vs.vs. ve bu kişiinin ettiği her bedua vs tutuyorsa akla sadece şeytanların bu kişinin takvasını kaybetmesi için onun emrine girip amellerini yerine getirmektir kişiyi gizlice kibire benciliği sapkın duyguları girmesi için hem vesvese verir hemde açık anını kollar kişi rabbim merhamet ederse belki o şeytanlar kahrolur emrine başka mahlukat girer ve takvası yücelir yada takvası iyice kaybeder ve artık şeytanların oyuncağı olur o sanar ben çok hayırlıyım her duam kabul oluyor istediğim gibi istediğimi alıyorum işin aslı ahiretini yakıyor
o yüzden alimlerle uğraşırlar içi boş olan eve girermi hırsız?
batıda çok nadirdir bu durumlar anadoluda ortadoğuda sıksık gözlemleniyor
kadın veya erkek bir bakıyor dindar birisi olduğu veya olmadığı halde
-hayvanı öluyor
-yan baktığı adam sakat kalıyor vs.
o yüzden rabbimize güzel bir niyetle bol tovbe ve şükür ile umit ile korku ile dua etmeli insan
|
Ben de şöyle düşünüyorum o kişinin içinde kötülük olmasaydı şeytanlar o kadar kolay onunla uğraşıp saptırmazdı demek ki o da buna yatkındı.
Zayıftı değil yatkındı sonuçta aklımız var iyiyi kötüyü ayıracak kadar; oturup bi düşün ben ne yapıyorum diye. Şeytanın aklıyla oynadığını düşünmek bence kolaya kaçmaktan ibaret olur.
Ben haklıyken onca yapılan şeylerden sonra, ihanetlerden sonra beddua bile etmeyecek kadar kafam çalışıyorsa sorun o kişilerde; evleniri ateşe versem kimse sen yapıyorsun delirdin mi diyemez ama ben yapmamayı tercih ediyorum.