Alıntı:
imas Nickli Üyeden Alıntı
sana bir örnek vereyim ibni arabi hz. fususul hikeminde bazi konular var akla zarar,en atesli savunucusu imami şarani hz.leri diyorki;
"""kitabin orjinaline baktim,orjinalde olmayan bir cok şey cogaltilan nüshalarda vardi cogaltilirken ilaveler yapilmiş""'
şimdi senin soruna bakalim...
çeviri kitaplarda tüm verilen bilgiler uygulamalar işlemler eksik yada yanliş,
sen akilli adamsin bir düşün,bu kadar büyük alimler bu kitaplari yazarken eksik uygulamami koydular yoksa yanlış bilgilermi verdiler, eğer oyleyse niye bunca emek verip kitap yazsinlar...
El buni nin gercek kitabi niye süleymaniye kütüphanesinde gizli kasada saklaniyor,niye kimseye gosterilmiyor
( elimde arapca el yazmasi orjinal bir kitap var icinde bir tane haram işlem yok)
o soyledigin cevirme kitaplarin tamami eksik yanlis hatali ve ilave bilgiler ile dolu
|
az çok tahmin ediyordum bunu zaten hocam sağolun fakat rahmetli sin hocamız yazılarını ayrıntılı inceleyen birisiyim elbete mesuliyet sorumlu tutmak değil gayem yazdıkına ithafen biraz özgüven bulmuşdum kendisi idris çelebi kitapalrında eksik olmadığını belirtmişdi ve bendeki kaynaktakilerle onun paylaştıkları bire bir ornekleri var :
aslında çok da derine inemye gerek yok bu konuda ben hayırlı işlemler sadece incelerim şerli lere bile nadiren bilgi edinmek dışında bakmıyorum ki buı ilime girdiğimde olan idealimde buydu
ve celp muhabbet gibi işlemlerde hür iradeyi etki konusunda yukarda yazımdanda anlamışsınızdır ki tavrımı yinede bu konuda incelemelerime devam edicem kılı kırk yarıyoruz bakalım neler çıkmaya devam edicek
Alıntı:
ulucayto Nickli Üyeden Alıntı
az çok tahmin ediyordum bunu zaten hocam sağolun fakat rahmetli sin hocamız yazılarını ayrıntılı inceleyen birisiyim elbete mesuliyet sorumlu tutmak değil gayem yazdıkına ithafen biraz özgüven bulmuşdum kendisi idris çelebi kitapalrında eksik olmadığını belirtmişdi ve bendeki kaynaktakilerle onun paylaştıkları bire bir ornekleri var : aslında çok da derine inemye gerek yok bu konuda ben hayırlı işlemler sadece incelerim şerli lere bile nadiren bilgi edinmek dışında bakmıyorum ki buı ilime girdiğimde olan idealimde buydu
ve celp muhabbet gibi işlemlerde hür iradeyi etki konusunda yukarda yazımdanda anlamışsınızdır ki tavrımı yinede bu konuda incelemelerime devam edicem kılı kırk yarıyoruz bakalım neler çıkmaya devam edicek
|
ve sanırım idris çelebini öğrencilerinin öğrencesi gibi bir durumu da vardı ondan da düşünüyordum