Alıntı:
ulucayto Nickli Üyeden Alıntı
sevgililik dini nikahın olmadığı ilişkiler oldukça düşündürücü ve tartışmaya açık
kuranda açıkça haram denilen işler de 2 kişinin rızasının bir değeri yok günah günahtır açıkça yoruma açık olamycak şekilde haram kılınmıştır
lakin bu şu soruyuda ortaya çıkarır
büyü ,efsun , havas , zahir ,batin nedir?
fatiha okuyarak şifa verebildiğini iddia eden şirkmi koşar sevaba mı girer? niyet mi ana fakötür yoksa uygulamamı yoksa 2 si birmi
velhasıl dinen nikahlanan kişi eş ile koca nın aralarındaki sorunu derti eğerki muhabbet sorunu , sevgisizlik ,ilgisizlik vb şeyler se boyle muhabbet şirinlik vefklerinin kullanılmasında sakınca görmüyorum yapılan vefkin içeriği çok daha önemli
lakin dinen nikahlı olmadığın biriyle rızası olsa bile celp etmenin doğru olmadığı kanatindeyim nede olsa nikah duyurmak ilan etmek de denir gizlice nikah yapılmanın nasıl hükmü yok deniyorsa bu durumda ona benzer
ve önceden bahssetiğim soruya geliyor bu konu yapılan vefk esma ayetler tılsımlar vb yapılan bu celp muhabbetlerde kalp gözü açık değilse belkide cinler onu amellini yoldan çıksın diye yerine getirebilirler yada rabbim lutufu ile mahlukatın gözünde çok sevilen birisi de olabilir aradaki ince çizgiyi test etmeyi sağlacak bir filtre varsa öğrenmek isterim belkide niyeti sağlam tutmak en temiz yol...
|
""""velhasıl dinen nikahlanan kişi eş ile koca nın aralarındaki sorunu derti eğerki muhabbet sorunu , sevgisizlik ,ilgisizlik vb şeyler se boyle muhabbet şirinlik vefklerinin kullanılmasında sakınca görmüyorum yapılan vefkin içeriği çok daha önemli"""
insanin gonlune sevgiyi koyan Allah tir o sevgiyi gönulden sılende Allahtır...
iki kisi arasinda nikahi kismet eden Allahtir,gunu gelir o nikahi bitirmeyi nasip edende Allahtir ( vüyü gibi dış etkiler haric)
bunlari nasip edenin nasibine inanmayip,yok ben araya bir cin koyup kisilere cin musallat edip, iradelerine hukmedip olmayan sevgiyi muhabbeti onlarin beyninde ve gönlünde cin vasitasi ile varmiş gibi gosterecegim diyorsan sen haklisin...
ama ben celbin her turlusune her sekline karsiyim bence celbin her türlüsu büyüdür,bir kişiye kahriye yapip yataklara düsürüp öldürmekten farki yoktur