? fikrine saygım var zahiri ilime güveniyorsun ama rabbim hem zatini hem batini ilimleri var bilmediğin şeylere boyle şeyhul islam gibi türlü ilimlerde uzmanlaşıp helal haramı karar vermen ve dayatman çok riskli bir yaklaşım
1-vefk ne olduğunu bilmiyorsun belliki
2-büyücülerinen neyaptığınıda tam bilmiyorsun belliki
ben bildiklerimden paylaşayım belki faydası olur
1-vefk allahtan saddece meddet ummaktır yapcağın vefkle ister allahmedet umar ve şu şu şahıs vesile olsun gibi bir çeşitmatematiksel hesaplamlarla rabbime niyetinin duanı daha net belli etmeye çalışırsın demişdin ya 1 kere gaffar dememkmi 41bin kere demekmi işte vefkde çok zaman ilim ve çalışma istiyen bir ilimdir ve vefk yaızyorum diyip benim vefkim tutar kabul olur parayı ver yad a verme olucak gibi iddialar şire yakındır çünkü rabbim dilediği sadece olur biz ona türlü şekillerde yakınlaşmaya çalışıyoruz e sana sorarım o zaman
2-bir hayvanın var inançlı birisin nedne bağlama gereği duyuyorsun dua et sadece de hayvan kurtlarayem olmasın yada kaybolmasın ahıra dönsün tevvekül ediceksin
ayet
oğrusu, insan için kendi çalışmasından (gayretinin neticesinden) başka bir şey yoktur.” (Necm, 53/39) buyurmuştur.
sahih hadis:Bir adam Peygamberimize (a.s.m.) gelerek, “Ben devemi salı vererek mi tevekkül edeyim, yoksa bağlayarak mı?” demiştir. Efendimiz ise, “Deveni bağla sonra tevekkül et.” (Tirmizi, Kıyamet, 60) buyurmuş, böylece tevekkülün ölçüsünü en güzel şekilde ortaya koymuştur.
3-vefk yapıyorum muska yapıyorum diyip şeytana yalvaran nasıl şirk koşuyorsa vefk yapan nüsha yapaıp allahtan yardım istiyen vesileli vesilesiz yardım istiyende sevaba giriyor
4-iddialarını kaynaklarla sabitleştirki sağlam olsun hangi peygamberimiz bu konuda ısrarla sokmak istemiyormuş
sen cin suresini okudunmu cinnlerin müslüman olmadığını iddia ediyorsun hepsinin?
5-bakım adı altında insan a büyü yapanda var allahın izniyle nazarı temizleyende var büyüyü bozanda var büyü yapan allahın ayetlerini kullanarakda yapıyor büyüyü bozan da allahın ayetlerini kullanarak yapıyor
bunu ayetler olmadan da yapanlar var
ama o aradaki sırlar ilimlerden haberin de yok ve hayır işleyen allah ında dostlarının olduğu kişilere çok çirkin bir iddia da bulunuyorsun ya sen haksızsan bu vebali nasıl ödersin? ben haksızzsam zaten boyun kıldan ince fakat rabbim biliyorki o nun dilemediğ izin vermediği ve kranda sünnete açıkça yanlış olarak belirtilmeyen şeylerden kaçındığımı
6-hiçbir insan oynuyamaz demişsin evet şer için kullanmasını bende tasvip etmiyorum onaylamıyorum fakat alalhın izni ile şifa vermeye vesile olanlar yardımcı olanların hakkına girme medyum gaybi bildiğini iddia edened denir bu da şirkdir hadim cilerin bazılarıda bu iddia da bjulunur ama bu idddiadan çok kesin şekidle reddeden lerde var onların hakkını nasıl odersin bu yazında hiç ayırt etmeden hepsini atmışsın bir yere de?
7-vefksiz kuranı kerim yetermi soylesene hafız lar nasıl musallat kapıyor? peygamber efendimiz nasıl büyü yapıldı günümüzde neler oluyor bunlarada bak vefk ister kullanırsın fayda yada zarar görürsün ister rukiye yapar ister sadece dua eder ister ozel tertipler uygular islami hatta ister bunlardan tamamen ayrı kadim enerjisel tertipler uyglarsın önemli olan niyettir kardeşim
sen bunu yaparken ne niyetle art niyetlmi yoksa rabbimin rızasını kazanmaya vesile olması içinmi
8-bunun derin bir cevapını özetlemek gerekirse nefsine kanıp adamı öldürerek tüm insanlığı öldürmek mi yoksa o kılıçla allahın uğrunda düşmanları öldürüp cihat etmekmi allah için insanları ameliyat etmekmi yoksa kendi ego tatminin için insanları kendin şifayı verdiğini düüşnmekmi insanların içini biliyormuş gibi konuşmanı hiç önermiyorum allah bilir içinde dışında sakladığın saklamadığın herşeyi
hayırlıgünler